Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală. Surpriza acestor cifre vine însă de la alt candidat!

Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală. Surpriza acestor cifre vine însă de la alt candidat!
Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală. Surpriza acestor cifre vine însă de la candidat!
Publicat: 15/08/2020, 14:15
Actualizat: 15/08/2020, 14:49

În proximitatea alegerilor locale lupta politică pentru Capitală, care de altfel dă tonul alegerilor locale pe plan național, se ascute și vine cu o surpriză de proporții, potrivit uni sondaj Sociopol.

Deși Gabriela Firea, actualul edil al Capitalei conduce detașat în intenția de vot, devansându-l pe candidatul dreptei Nicușor Dan, marea surpriză a acestor alegeri este fostul președinte Traian Băsescu care are 15% intenție de vot.
Astfel dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pentru funcția de primar general al Capitalei lucrurile ar arăta așa:

Gabriela Firea – 41%

Nicușor Dan – 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu – 5%

În cazul partidelor, în lupta pentru votul la Consiliul General al Municipiului București, PSD este fruntaș cu 29%, iar PNL cu 28%.

PSD – 29%

PNL – 28%

USR-PLUS – 21%

Pro Romania – 7%

PMP – 6%

ALDE – 4%

Sondajul a fost realizat în perioada 3-12 august pe un eșantion reprezentativ de 1805 de persoane prin metoda CATI cu o marjă de eroare de 2,4% la un nivel de încredere de 95%.

Tot studiul poate fi consultat AICI.

Nicușor Dan, invitație la vot pentru susținătorii lui Traian Băsescu

Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, i-a invitat pe susținătorii lui Traian Băsescu să voteze cu el: „Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine”, a spus Nicușor Dan, în direct la Digi24.

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan

Gabriela Firea dă de înțeles că nu-și face prea multe griji față de concurența lui Nicușor Dan în alegerile din București. De altfel, actualul edil al Capitalei atacă tocmai lipsa de inițiativă a candidatului Dreptei care, „în patru ani de mandat ca parlamentar” nu a venit „cu o lege bună pentru cetățenii din București”.

În direct la TVR, Firea l-a mitraliat pe Nicușor Dan, despre care a lăsat să se înțeleagă faptul că nu are nici viziune, nici chef de muncă. „Să fii parlamentar, să te pregăteşti pentru campania de locale, să vrei să fii primarul Capitalei şi tu în patru ani de mandat să nu vii cu o lege bună pentru cetăţenii din Bucureşti, mi se pare incredibil!”, a răbufnit Firea.