Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan: „Să fii parlamentar şi în patru ani de mandat să nu vii cu o lege bună pentru bucureşteni, incredibil!”

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan: „Să fii parlamentar şi în patru ani de mandat să nu vii cu o lege bună pentru bucureşteni, incredibil!”
Gabriela Firea
Publicat: 12/08/2020, 08:33
Actualizat: 12/08/2020, 08:35

Gabriela Firea dă de înțeles că nu-și face prea multe griji față de concurența lui Nicușor Dan în alegerile din București. De altfel, actualul edil al Capitalei atacă tocmai lipsa de inițiativă a candidatului Dreptei care, „în patru ani de mandat ca parlamentar” nu a venit „cu o lege bună pentru cetățenii din București”.

În direct la TVR, Firea l-a mitraliat pe Nicușor Dan, despre care a lăsat să se înțeleagă faptul că nu are nici viziune, nici chef de muncă. „Să fii parlamentar, să te pregăteşti pentru campania de locale, să vrei să fii primarul Capitalei şi tu în patru ani de mandat să nu vii cu o lege bună pentru cetăţenii din Bucureşti, mi se pare incredibil!”, a răbufnit Firea.

Cât despre declaraţia lui Nicuşor Dan, care afirma că dacă va câştiga alegerile îşi va începe mandatul deschizând porţile Primăriei Capitalei, Gabriela Firea a răspuns: „Dacă asta e realizarea pentru Bucureşti, eu zic că e bine să mai spună astfel de lucruri, cetăţenii să afle că, de fapt, nu are niciun program şi singurul program este acela de a deschide porţile şi de a-mi lua scaunul. I-l fac cadou de pe acum. Mobila, constând în scaunul primarului general… i-l pot da şi mâine, pentru că eu nu stau la biroul de primar general, nu-mi plac scaunele mari, pompoase, interesante, scumpe, eu stau pe un scaun mic, la o masă din birou”.

Noi reguli pentru elevii care încep școala în septembrie

Primarul general al Capitalei a vorbit și despre începerea anului școlar. Gabriela Firea a declarat că a propus organizarea unei şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în care să se discute despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii când merg la şcoală.

„Nu s-au dat (n.r. – niciun fel de reguli), sunt doar la nivel teoretic. Prefectul abia a venit din concediu. Prima lui grijă a fost să atace nişte hotărâri din Consiliul General al Primăriei, deci gesturi politice. Noi am propus să se organizeze de urgenţă o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care să venim toţi – primar general, primari de sectoare şi directori de şcoli şi Inspectoratul Şcolar. Tot aşteptăm să fim chemaţi. Între timp, prefectul se ocupă cu abuzuri, să atace dispoziţiile mele ca primar general şi hotărâri ale Consiliului General”, a precizat Firea.

Cât despre implicarea primăriilor în distribuirea tabletelor pentru elevi, Firea a spus că Guvernul şi-a asumat această responsabilitate: „Guvernul a spus că va cumpăra tablete pe bani europeni. Împărţirea lor o fac inspectoratele. Inspectoratele şcolare sunt descentralizate, adică sunt în subordinea Ministerului Educaţiei”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase