Test de inteligență din anul 1880 | Câți bărbați sunt în această imagine, de fapt?

Publicat: 09 08. 2022, 09:23
Test de inteligență din anul 1880 | Câți bărbați sunt în această imagine, de fapt?

Acest test de inteligență datează din anul 1880. Puteți observa câți bărbați sunt, de fapt, în această imagine? În această iluzie optică, două fețe se ascund undeva în corpul bărbatului. Vă provoacă să ajutați un medic să-și găsească pacienții.

Trebuie să identificați acele fețe ascunse, adică pacienții doctorului. Această iluzie optică a fost concepută pentru a vă testa răbdarea în căutarea fețelor deghizate.

Iluziile optice sunt extrem de fascinante și testează percepția creierului asupra lucrurilor.

Acest test de inteligență a apărut în anii 1880 ca un puzzle complicat și a fost conceput pentru copii.

Puteți descoperi pacienții doctorului în 20 de secunde?

Aruncați o privire atentă la acest desen cu iluzie optică și încercați să identificați cele două chipuri ascunse în trupul medicului.

Primul dintre ele este în partea de sus, pe fruntea medicului.

Al doilea bărbat este mult mai greu de observat, deoarece se ascunde în umbră. Dacă vă uitați atent în jos, la vesta lui, veți vedea că nasturii sunt, de fapt, sprânceana, ochiul, nasul, gura și bărbia unei persoane privite din profil.

Test de inteligență din anul 1880 | Câți bărbați sunt în această imagine, de fapt?

Ce sunt iluziile optice?

Știai că iluziile optice dezvăluie cum funcționează creierul tău? Ei bine, da! Cuvântul „iluzie” provine din cuvântul latin illudere, care înseamnă „a batjocori”.

Unele iluzii optice sunt psihologice, cognitive, distorsionante etc. Oamenii de știință cred că iluziile optice sunt posibile deoarece creierul nostru este atât de bun la recunoașterea tiparelor și la observarea obiectelor familiare.

Iluziile optice te lasă uneori perplex și îți pun la lucru privirea. Fantasmele optice au început cu sute de ani în urmă și acum au luat cu asalt internetul.

O iluzie optică este una care arată imagini care diferă de realitatea obișnuită. Ochii noștri adună informațiile care sunt procesate de creier pentru a oferi o percepție.

O explicație generală pentru majoritatea iluziilor este modul în care creierul lucrează cu datele senzoriale pentru a produce o percepție semnificativă.

Potrivit unui mare psiholog din secolul al XIX-lea, Hermann von Helmholtz, percepția este o inferență inconștientă din datele senzoriale și experiența trecută.

Alte iluzii optice: