Test IQ | Câți tigri vezi în poza asta? Dacă îi găsești pe toți, ești cu adevărat un geniu

Publicat: 20 06. 2022, 11:05
Actualizat: 20 06. 2022, 11:06

Astăzi vă propunem un nou joc care să vă testeze concentrarea și coordonarea dintre ochi și minte. Iluzia optică se creează este atunci când utilizatorul începe să vadă tigri peste tot în imagine. Tot ce trebuie să faci este să descoperi cât mai mulți tigri în 40 de secunde. Verifică în imaginea de mai jos câți tigri poți observa!

Iluzie optică: doar 1% dintre oameni poate observa toți cei 16 tigri în 40 de secunde.

Utilizatorul Tik Tok Hectic Nick a postat această provocare și le-a cerut utilizatorilor să găsească tigrii din imagine. Aruncă o privire la imaginea de mai jos.

Tot ce trebuie să faci este să setezi ceasul și să începi să cauți tigrii. Ai doar 40 de secunde la dispoziție în care să găsești 16 tigrii, mai exact.

Acum că ai setat timpul. Start!

 

Timpul a expirat! Câți tigri ai găsit? 

Iluzie optică: Lasă-ne să te ajutăm să găsești tigrii

Primii doi tigri sunt mai ușor de localizat. Aceștia sunt în față.

Următorii doi sunt pui care stau sub tigrii mari.

Acum încercați să vă mutați ochii spre tufișurile din dreapta. Iată următorul tigru pe care îl căutați.

Aruncând o privire la copacii din spate, vei putea găsi 7 tigri aproape dintr-o singură mișcare. Doar mișcă-ți ochii de la stânga la dreapta. Imaginea de mai jos vă va ajuta să vedeți pe care ați ratat-o.

Trunchiul copacului din stânga are o amprentă de tigru și încearcă doar să te uiți sub copac , vei găsi alta.

Deci, sunt toți cei 16 tigri dintr-o singură mișcare. Imaginea distribuită mai jos vă va ajuta să localizați toți cei 16 tigri. Verifică mai jos câți ai ratat.

 

Ce sunt iluziile optice?

Știai că iluziile optice dezvăluie cum funcționează creierul tău? Ei bine, da! Cuvântul „iluzie” provine din cuvântul latin illudere, care înseamnă „a batjocori”.

Unele iluzii optice sunt psihologice, cognitive, distorsionante etc. Oamenii de știință cred că iluziile optice sunt posibile deoarece creierul nostru este atât de bun la recunoașterea tiparelor și la observarea obiectelor familiare.

Iluziile optice te lasă uneori perplex și îți pun la lucru privirea. Fantasmele optice au început cu sute de ani în urmă și acum au luat cu asalt internetul.

O iluzie optică este una care arată imagini care diferă de realitatea obișnuită. Ochii noștri adună informațiile care sunt procesate de creier pentru a oferi o percepție.

O explicație generală pentru majoritatea iluziilor este modul în care creierul lucrează cu datele senzoriale pentru a produce o percepție semnificativă.

Potrivit unui mare psiholog din secolul al XIX-lea, Hermann von Helmholtz, percepția este o inferență inconștientă din datele senzoriale și experiența trecută.