VIDEO / Amintirile dureroase ale marii CAMPIOANE la gimnastică Andreea Răducan. ”A marcat viața și cariera mea de gimnastă”

VIDEO / Amintirile dureroase ale marii CAMPIOANE la gimnastică Andreea Răducan. ”A marcat viața și cariera mea de gimnastă”
Publicat: 16/06/2023, 12:00
Actualizat: 16/06/2023, 15:37

Marea campioană la gimnastică artistică Andreea Răducan, în vârstă de 39 de ani, și-a amintit de unul dintre cele mai dureroase momente din carera sa de sportivă, când i-a fost luată medalia câștigată la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Andreea Răducan este una dintre cele mai titrate sportive din lumea gimnasticii artistice.

De-a lungul carierei sale, Andreea Răducan a fost medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliată la campionatele europene și mondiale de gimnastică artistică.

VIDEO / Amintirile dureroase ale marii CAMPIOANE la gimnastică Andreea Răducan. ”A marcat viața și cariera mea de gimnastă”

Din anul 2017 până în anul 2020 a fost președinte al Federației Române de Gimnastică. La jocurile Olimpice de la Sydney, Andreei Răducan i-a fost retrasă medalia de aur câștigată în concursul de indivdual compus. În plan personal, Andreea Răducan este căsătorită cu Daniel Tandreu, împreună cu care are doui copii: Amira Sophia și Andrei Filip.

Despre momentul Sydney 2000 și-a amintit Andreea Răducan într-un interviu pentru revista Viva. ”Dar cum viața unui sportiv de performanță nu este doar despre medalii câștigate, au fost și situații care m-au pus la grea încercare.

Fie că vorbim despre câte o accidentare care mă scotea din ritm sau nu mă lăsa să-mi fac concursul la maximum de potențial, sau despre momentul delicat de la Jocurile Olimpice Sydney – 2000, când, din cauza unui medicament pentru răceală și gripă, mi-a fost retras titlul de campioană olimpică în finala probei de individual-compus pentru o clipă de neatenție și o vină care nu îmi aparțin”, a spus fosta sportivă.

Amintirile dureroase ale marii campioane la gimnastică Andreea Răducan. ”Este extrem de greu să găsești răspuns sau să oferi răspuns atunci când ești nedreptățit”

”Deși au trecut aproape 23 de ani de la acel eveniment, în continuare vorbesc constant despre acest subiect, care a marcat viața și cariera mea de gimnastă. Sigur, acum povestesc cu mai multă detașare și înțelepciune față de ceea ce am putut trăi și simți la acel moment.

Este greu de înțeles și acceptat o situație în care îți este retrasă, pe nedrept, o performanță atât de importantă. În acea medalie (cea mai importantă din gimnastica artistică) erau visul meu încă de copil, efortul, sacrificiile făcute pe parcursul atâtor ani și un moment unic de împlinire. Și a fost un moment unic. Care însă a durat doar trei zile… Apoi totul s-a năruit și n-am mai înțeles nimic”, a mai mărturisit Andreea Răducan.

”Nici măcar astăzi nu pot să găsesc un motiv real pentru care persoanele din comisia care a judecat cazul meu au decis în felul acesta. (…) Este extrem de greu să găsești răspuns sau să oferi răspuns atunci când ești nedreptățit. Mult mai greu decât atunci când ai comis o ilegalitate și poate vei găsi cuvintele potrivite pentru a te justifica. Am găsit puterea de a merge mai departe pentru că, de fapt, nu acesta era finalul carierei mele. Nu se putea termina totul așa pentru mine”, a încheiat campioana la gimnastică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto