VIDEO. Ion Țiriac, despre situația actuală a Simonei Halep și comparația cu acuzațiile de dopaj care au vizat-o pe gimnasta Andreea Răducan: „Manipulată a fost proba în cazul Andreei”

Publicat: 13/01/2023, 21:55
Actualizat: 13/01/2023, 21:58

Ion Țiriac, președintele onorific al Federației Române de Tenis, a vorbit despre diferențele pe care le vede în acuzațiile de dopaj care o vizează pe Simona Halep, respectiv cele care au vizat-o pe gimnasta Andreea Răducan, într-un interviu acordat acordat în exclusivitate lui Adrian Artene. 

Dubla campioană de Grand Slam din Constanța, Simona Halep, depistată pozitiv cu Roxadustat la un control efectuat la US Open, este în mod cert „de apărat” în procesul de doping în care încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia, susține Țiriac.

„Simona Halep (n.r. ca jucătoare de tenis care a atins de două ori prima poziție în clasamentul mondial WTA) s-a născut datorită familiei ei. Familia ei a ajutat-o, noi cu Federația nu am putut să facem mai nimic la acea vreme. Nici în ziua de astăzi Federația Română de Tenis nu are un curs de antrenori, nu are nimic. Este zero. Este și datorită acelei porcării ordinare pe care Ministerul Tineretului și Sportului și-a permis-o: să nu finanțeze cu nimic. De aceea noi nu avem un tânăr care joacă tenis. Toate aceste fete au ieșit din cele 30 de turnee pe care domnul Năstase le-a făcut și s-au terminat și acelea când a venit alt președinte. Halep și-a făcut treaba singură, aproape, sigur, ajutată de familie, și vorbim despre o jucătoare care a câștigat Wimbledonul.

În ce privește dopingul, să lăsăm (n.r. acuzația) de doping. Adică o jucătoare la 31 de ani se apucă de doping? Ce să facă cu dopingul? Însă e încâlcită treaba, e macularistica asta care ține ani de zile și pe urmă nu poți spune cine e de vină. După 6 luni, 8 luni, un an, timp în care nu mai joacă, cine e de vină? Acesta este un sport profesionist. Ea într-un an face 10 milioane (n.r. de euro). Cine i le dă? Deși are destul, nu ar fi problema că moare de foame”, a declarat Ion Țiriac.

Întrebat care este părerea sa privitoare la teoria lansată de doctorul Dana Safta, fostul consilier medical al Simonei Halep, potrivit căreia probele în cazul de doping ar fi fost manipulate, Ion Țiriac spune că nu crede că au fost manipulate.

„Nu poți spune că au fost manipulate. Manipulată a fost proba în cazul Andreei Răducan. Dacă ceva a fost în acea probă trebuie văzut de unde, cum și ce. Și asta, dacă te duci înapoi pe firul evenimentelor, nu poate Simona să-și dea seama singură, dar ar trebui ca oamenii care au fost în jurul ei să știe de unde a venit treaba asta. Că a luat un medicament, că a luat o hrană și e periclitată cu ceva pus înăuntru, se poate. Dar ea trebuie să demonstreze. Ei te acuză, tu trebuie să demonstrezi. Și demonstrația asta trenează”, a spus Țiriac.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×