VIDEO. Ion Țiriac, despre situația actuală a Simonei Halep și comparația cu acuzațiile de dopaj care au vizat-o pe gimnasta Andreea Răducan: „Manipulată a fost proba în cazul Andreei”

Publicat: 13/01/2023, 21:55
Actualizat: 13/01/2023, 21:58

Ion Țiriac, președintele onorific al Federației Române de Tenis, a vorbit despre diferențele pe care le vede în acuzațiile de dopaj care o vizează pe Simona Halep, respectiv cele care au vizat-o pe gimnasta Andreea Răducan, într-un interviu acordat acordat în exclusivitate lui Adrian Artene. 

Dubla campioană de Grand Slam din Constanța, Simona Halep, depistată pozitiv cu Roxadustat la un control efectuat la US Open, este în mod cert „de apărat” în procesul de doping în care încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia, susține Țiriac.

„Simona Halep (n.r. ca jucătoare de tenis care a atins de două ori prima poziție în clasamentul mondial WTA) s-a născut datorită familiei ei. Familia ei a ajutat-o, noi cu Federația nu am putut să facem mai nimic la acea vreme. Nici în ziua de astăzi Federația Română de Tenis nu are un curs de antrenori, nu are nimic. Este zero. Este și datorită acelei porcării ordinare pe care Ministerul Tineretului și Sportului și-a permis-o: să nu finanțeze cu nimic. De aceea noi nu avem un tânăr care joacă tenis. Toate aceste fete au ieșit din cele 30 de turnee pe care domnul Năstase le-a făcut și s-au terminat și acelea când a venit alt președinte. Halep și-a făcut treaba singură, aproape, sigur, ajutată de familie, și vorbim despre o jucătoare care a câștigat Wimbledonul.

În ce privește dopingul, să lăsăm (n.r. acuzația) de doping. Adică o jucătoare la 31 de ani se apucă de doping? Ce să facă cu dopingul? Însă e încâlcită treaba, e macularistica asta care ține ani de zile și pe urmă nu poți spune cine e de vină. După 6 luni, 8 luni, un an, timp în care nu mai joacă, cine e de vină? Acesta este un sport profesionist. Ea într-un an face 10 milioane (n.r. de euro). Cine i le dă? Deși are destul, nu ar fi problema că moare de foame”, a declarat Ion Țiriac.

Întrebat care este părerea sa privitoare la teoria lansată de doctorul Dana Safta, fostul consilier medical al Simonei Halep, potrivit căreia probele în cazul de doping ar fi fost manipulate, Ion Țiriac spune că nu crede că au fost manipulate.

„Nu poți spune că au fost manipulate. Manipulată a fost proba în cazul Andreei Răducan. Dacă ceva a fost în acea probă trebuie văzut de unde, cum și ce. Și asta, dacă te duci înapoi pe firul evenimentelor, nu poate Simona să-și dea seama singură, dar ar trebui ca oamenii care au fost în jurul ei să știe de unde a venit treaba asta. Că a luat un medicament, că a luat o hrană și e periclitată cu ceva pus înăuntru, se poate. Dar ea trebuie să demonstreze. Ei te acuză, tu trebuie să demonstrezi. Și demonstrația asta trenează”, a spus Țiriac.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican