VLADIMIR PUTIN folosește criza coronavirusului pentru a crea o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ. Liderii care vor ieși din această prăbușire vor fi China și Rusia/ China a văzut criza coronavirusului drept „oportunitatea secolului”

VLADIMIR PUTIN folosește criza coronavirusului pentru a crea o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ. Liderii care vor ieși din această prăbușire vor fi China și Rusia/ China a văzut criza coronavirusului drept „oportunitatea secolului”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Publicat: 02/04/2020, 20:18
Actualizat: 02/04/2020, 20:24

Președintele rus Vladimir Putin și administrația sa folosesc criza coronavirusului pentru a crea o nouă ordine mondială, potrivit  unui nou raport.

Într-un articol publicat miercuri de Școala de Politici Publice a Universității din Calgary, a afirmat că Rusia a „stârnit propagandă care învinuie Occidentul pentru crearea virusului”. Autorul raportului, Sergey Sukhankin, a declarat că statul propagă teoriile conspirației prin conturi de socializare, știri false prin mass-media controlată de stat, pseudo-oameni de știință și ruși care locuiesc în Occident. Kremlinul a negat anterior aceste afirmații, titrează CNBC.

„Cel mai mare obiectiv al lui Putin în răspândirea propagandei și a teoriilor conspirației este de a învinui Occidentul”, a spus Sukhankin.

„Rusia încearcă să deterioreze grav solidaritatea dintre membrii UE și să valorifice eventualele puncte slabe interne europene pentru a promova conflicte mai largi. COVID-19 este privit ca o modalitate ideală pentru Rusia de a face o lovitură puternică nu numai UE, ci de a provoca daune legăturilor dintre Europa și aliații săi din America de Nord. ”

Moscova și-a dorit, de asemenea, să se răzbune pe Occident pentru sancțiunile economice care au fost impuse Rusiei din diferite motive, inclusiv anexarea Crimeei, a adăugat Sukhankin, avertizând că Kremlinul a văzut o oportunitate pe fondul crizei de a dezlănțui ordinea mondială actuală.

„Moscova consideră virusul ca un arzător fortuit al finalului ordinii mondiale liberale după Războiul Rece”, se arată în raport. „Noii lideri care vor ieși din această prăbușire liberală, potrivit acestui punct de vedere, vor fi Rusia și China. Într-adevăr, Rusia încearcă să-și consolideze legăturile cu China, precum și cu Iranul, iar pericolul este că alte state necinstite ar putea adera la această nouă configurație. ”

Vorbind la CNBC marți, Keyu Jin, profesor asociat de economie la London School of Economics, a mai afirmat că China a văzut criza coronavirusului drept „oportunitatea secolului” de a-și stabili un nou rol pe scena internațională.

Miercuri, un raport actualizat al grupului de politică externă al UE, Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE), a afirmat că țări, inclusiv Rusia și China, răspândeau dezinformarea cu privire la criza coronavirusului. Raportul a spus că UE a înregistrat peste 150 de cazuri de dezinformare pro-Kremlin la COVID-19 între sfârșitul lunii ianuarie și sfârșitul lui martie.

O versiune anterioară a raportului din SEAE presupunea că Rusia a lansat o campanie de dezinformare pentru „agravarea crizei de sănătate publică din țările occidentale … în conformitate cu strategia mai largă a Kremlinului de a încerca să subverteze societățile europene”, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a respins ulterior afirmațiile UE ca fiind „acuzații nefondate”.

Între timp, oficialii americani au declarat în februarie că mii de conturi de social media cu link-uri către Rusia au lansat o campanie coordonată pentru a răspândi știri false despre coronavirus, a raportat Guardian.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață