BACALAUREAT 2020. Peste 42.000 de candidați înscriși la sesiunea din august-septembrie. Anunț important de la Ministerul Educației înaintea examenelor

Publicat: 20 08. 2020, 17:35
BACALAUREAT 2020. / Sursa FOTO: https://haihuin2.com

A doua sesiune de Bacalaureat a anului începe luni, 24 august. Ministerul Educației anunță că s-au înscris peste 42.700 de candidaţi. Prima probă va fi la Limba şi literatura română (scris). Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Dacă luni este proba scrisă la Limba şi literatura română, marți va avea loc examenul la proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării.
Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 27 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12.00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi. MEC precizează că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor). Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Atenție, elevi, respectați regulile de prevenire și combatere a Covid-19!

Probele scrise încep la ora 9.00, iar elevii trebuie să știe că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în sesiunea din iunie sunt valabile şi pentru sesiunea august-septembrie a examenului.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).