Sunt tot mai puține șanse ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Care este cel mai bun scenariu în opinia ministrului Educației

Publicat: 14 07. 2020, 08:51
Monica Anisie / Sursă FOTO : MEDIAFAX FOTO Sursă FOTO : MEDIAFAX

Ministrul Educației, Monica Anisie susține că sunt șanse mici ca școala să se redeschidă la toamnă, ea spunând că cel mai bun scenariu va fi acela în care o parte dintre elevi vor veni fizic la unitățile de învățământ, iar ceilați vor participa la cursuri de acasă, în regim online. 

„Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică. (…) Unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală. Dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, continuăm învățarea online”, a explicat Anisie, la Digi 24.

În ceea ce privește nemulțumirile semnalete de elevi, legate de cursurile online, Monica Anisie a spus că dascălii vor fi instruiți profesional și vor fi capabili să îi ghideze pe elevi să folosească tehnologia.

Ce se întâmplă cu nemulțumirile elevilor referitoare la școala online

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut. Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a mai spus ministrul Educației.

De asemenea, și vicepremierul Turcan a explicat ce presupune acest sistem hibrid:

Un sistem hibrid, adică 50% școală fizică iar  50% școală online, este propunerea din partea instituțiilor educaționale, a asociațiilor de părinți. Dar un astfel de sistem presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a declarat Raluca Turcan la Digi 24.