Un elev a fost admis la liceu, la Matematică-Informatică, chiar dacă a avut media 3,54. Unde s-a întâmplat

Publicat: 15 07. 2022, 10:24
Sursa foto: Alexandra Pandrea / Gandul/ Caracter ilustrativ

Un elev din Buzău a fost admis la liceu, chiar dacă a avut media 3,54. În urma repartizării computerizate, el a fost admis la Liceul Teoretic Nehoiu, la profilul Real – Matematică-Informatică.

Tot în județul Buzău, un alt elev care a avut media de admitere 3,00 a ajuns la Liceul Tehnologic „Traian Săvulescu” din Râmnicu Sărat.

Primele cinci licee din Buzău, în funcție de media de admitere din acest an, sunt Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, urmat de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, unde ultima medie de admitere a fost 8.80 la Științe Sociale și 8.79 la Matematică-Informatică.

La diferență mică, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”  ultima medie de admitere a fost 8.52 la Filologie și 8.24 la Matematică-Informatică. Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” a avut ultima medie de admitere 8.13 la Filologie și 8.02 la Matematică-Informatică.

Imediat, pe locul cinci, Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” Râmnicu Sărat a avut medii mari de admitere la specializarea Matematică-Informatică, respectiv 8.78, în timp ce ultima medie la Filologie a fost 7.68, scrie presa locală.

Liceul cu cele mai mari medii de admitere din Buzău

Așa cum era de așteptat, cele mai mari medii de admitere au fost înregistrate la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unde șapte elevi cu media 10 s-au înscris la specializările Matematică-Informatică, Științe ale Naturii și Filologie.

Aceștia au absolvit Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” (doi elevi), Școala Gimnazială nr. 11 (unul), Școala Gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat (doi) și Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (doi).

La acest colegiu, ultimul elev admis are media 9,21, la specializarea Filologie, iar ultima medie la Matematică-Informatică-bilingv este 9.55.

Aproape 7.000 de elevi au rămas nerepartizați, 15 dintre ei au avut media peste 9

Elevii care au finalizat ciclul gimnazial și au susținut Evaluarea Națională au aflat joi la ce liceu au fost repartizați de programul informatic în care au introdus opțiunile lor. Aproape 7.000 de elevi au rămas nerepartizați, deși 15 dintre ei au avut media peste 9. Mai mult, doi dintre absolvenții de gimnaziu au obținut nota 10 la matematică, la Evaluarea Națională.

În prima etapă peste 110.000 de elevi au fost repartizați, iar 6.852 au rămas nerepartizați.

15 dintre elevii care nu au prins un loc la liceu au avut medii de admitere peste 9.00, potrivit centralizării datelor la nivel național, pe platforma admitere.edu.ro. Doi dintre ei obținuseră chiar nota 10 la matematică, la Evaluarea Națională.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee vor fi disponibile online cu codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum s-a calculat media de admitere la liceu 2022