„ALTCEVA cu Adrian Artene”. Dr. Cristian Andrei, despre cum ar trebui abordată o femeie. „Bărbații au o problemă foarte serioasă cu emoționalitatea”

Publicat: 04/02/2024, 13:27

Ultima ediție a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a fost difuzată sâmbătă, 3 februarie 2024, și l-a avut invitat pe dr. Cristian Andrei.

Printre altele, acesta a vorbit și despre metoda potrivită pe care bărbații ar trebui să o utilizeze atunci când abordează o femeie.

El spune că nu neapărat calitățile fizice sunt importante în acest context, ci capacitatea bărbatului de a fi atent la femeia din fața sa.

„Sunt bărbați care vorbesc cu soția lor sau cu partenera lor, care este acolo în viața lor de vreo 3 ani, cu «bă». «Bă, ți-am zis», acest «bă» pare să fie o familiaritate și să reprezinte o relaxare în interiorul cuplului sau familiei. Dar arată că nici măcar nu simți că este o femeie în fața ta, că este un partener, că este un amic, că este un subaltern. Și tu te-ai obișnuit așa.

Tu faci asta și cu prietenii tăi, așa vorbești cu ei, însă ea sesizează imediat și este unul dintre motivele subliminale pentru care ea se nu se simte iubită și pentru care ar fi receptivă la un bărbat care vorbește altfel. Că te tot întrebi, ca bărbat, ce se întâmplă cu femeile din ziua de astăzi? Au ajuns să înșele cam la fel de mult ca și bărbații. Păi este această deziluzie care se creează treptat din faptul că tu nu sesizezi feminitatea ei și nu o celebrezi”, explică el.

„Ce-i trebuie ei, pe noi ne jenează”

Cristian Andrei oferă și un exemplu în acest sens:

„Și atunci bineînțeles că vorbind cu ea, este foarte important să o vezi prin ceea ce vorbește. Și eu merg într-un liceu și vorbesc cu băieții și fetele. Îl aduc în față pe cel mai ochelarist și mai timid și mai subțirel dintre băieți, de fluieră băieții din sală și fac mișto de el și pe cea mai frumoasă fată din sala aceea. Și băieții sunt deja înnebuniți. «Cum, dar de ce îl pun pe ăsta în față, că eu meritam să fiu acolo». Și în momentul în care îi așez față în față pe acest băiat timid și cu această fată sigură pe frumusețea ei și-l instruiesc pe el «uite, nu trebuie să-i spui nimic special, descrie ce vezi la ea, descrie culoarea ochilor sau cum este cercelul sau mergi și descrie tot».

Și toată lumea invariabil observă cum acest băiat parcurge prezența acestei fete și vede ce cercei are și ea începe să chicotească ca și cum e gâdilată de vorbele lui. Vorbe simple de altfel, fără Mihai Eminescu. Pur și simplu o descriere care arată că o trăiești pe ea și ești atent la prezența ei, nu spui «ești frumoasă dă-mi numărul tău, sunt șmecher și o să vezi că te simți bine în pat cu mine», pentru că ea știe că ai în cap așa ceva. OK, dar în momentul în care observ și că ea există și că este persoană și ce a vrut ea să facă în ziua aceea când a ieșit din casă, atunci nici mai contează cât de urât ești, cât de piticanie ești sau cât de timid ești, că începe să aibă emoții. Adică noi bărbații avem o problemă foarte serioasă cu emoționalitatea. O luăm ca pe o traumă, dar femeia o ia ca pe o hrană, ce-i trebuie ei, pe noi ne jenează și de aici multe neînțelegeri între bărbați și femei.

Cine este dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane. Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică. Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool: Fii cool fără alcool, Alcoolul nu te face mare.

Dr. Cristian Andrei este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry și autor a peste 1500 de articole, cărți și diverse alte materiale, abordând teme vaste – de la relațiile interumane și sfaturi pentru părinți și adolescenți, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Președinte fondator al Institutului de Relații Umane, dr. Cristian Andrei și echipa de specialiști sustin în cadrul institutului seminarii, ateliere de lucru și conferințe pe teme diverse, abordând aspecte ce vizează atât organizațiile și angajații acestora, cât și tematici care fac parte din cotidian și care preocupă ființa umană.

De asemenea, el este președinte al Fundației Estuar, orientată spre servicii de consiliere, recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru adulțiii cu probleme de sănătate mintală.

🔔 ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube #altcevacuadrianartene acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Youtube 

facebook.com/AltcevacuAdrianArtene 

instagram.com/altcevacuadrianartene 

tiktok.com/@altcevacuadrianartene 

Adrian Artene – autor Gândul

Urmăriți canalul ALTCEVA de pe WhatsApp

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Cele mai aspectuoase aperitive pentru masa de Paști. Se prepară în 20 de minute
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii