VIDEO | Marius Balo trage un semnal de alarmă: Mai există o româncă aflată în detenție în China

Publicat: 01/10/2023, 18:25
Actualizat: 01/10/2023, 22:29

Profesorul român Marius Balo, eliberat din penitenciar după ce a ispășit o pedeapsă de 8 ani de închisoare în China, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA. 

Acesta povestește că, deși cazul său a fost mediatizat și el este cunoscut în țară pentru situația prin care a trecut, nu este, totuși, singurul cetățean român deținut în China.

El atrage, astfel, atenția asupra situației unei românce care se află în acest moment într-un penitenciar din țara comunistă.

„Mai este o persoană întemnițată în China, o fată de 28 de ani. Încerc să găsesc o modalitate de a o aduce acasă. Se află exact în situația în care am fost eu, însă a fost condamnată la 13ani și jumătate de închisoare. Este într-o situație disperată. Personal, cu ea nu am discutat, am discutat cu tatăl ei și încerc acum găsesc o găsesc o modalitate de a o ajuta. Ce se întâmplă? În fiecare seară înainte adorm, eu o văd pe fata aceasta, pentru sunt singurul om din din România care poate aibă habar oarecum de chinurile prin care trece această persoană.

Nu-mi pot imagina prin ceea ce trece pentru regimul de care ea are parte este mult mai strict și mult mai dur decât regimul de care am avut parte eu. Este într-o altă provincie și acolo nu, nu mai există această… nu se mai respectă regulile așa cum așa cum ar trebui. Suferă îngrozitor și din păcate, instituțiile statului nu au făcut mare lucru pentru ea, în sensul de a de a demara acest proces de repatriere, de transfer, pentru ca să-și continue aici pedeapsa. Nu, bineînțeles, nu vrea fie eliberată, doar să revină acasă. Așadar, sper vom putea ne unim forțele și o ajutăm”, spune Marius Balo în interviul acordat lui Adrian Artene.

Cine este profesorul român, acuzat că a primit 80 de dolari de la cetăţeni chinezi

Marius Balo este un român care, din profesor universitar reputat, după ce a deținut funcții importante la Beijing, a ajuns să fie deținut într-o închisoare de maximă siguranță din China, țară în lucra din anul 2010, după ce ar fi primit 80 de dolari pentru un contract, fără să știe că acești bani proveneau dintr-o infracțiune.

Cazul lui Marius Balo a fost prezentat în 11 iulie 2019 de avocatul Eugen Iordăchescu care declara într-o conferință de presă că Balo, profesor universitar și antreprenor clujean, se află închis de peste cinci ani într-o închisoare din China unde este chinuit și forțat să lucreze 12 ore pe zi, fiind condamnat la 8 ani pentru o presupusă infracțiune de fraudă contractuală.

Potrivit acestuia, Marius Balo s-a stabilit în China în anul 2010 și a fost angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing, unde a ocupat funcția de trainer. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing.

În octombrie 2019, reprezentanții Ministerului Justiției spuneau că vor depune toate eforturile ca Marius Balo să fie transferat în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

În 27 martie 2022, după 2.922 de zile petrecute în spatele gratiilor în China, acesta a ieșit din penitenciar, dar pentru că orașul Shanghai a intrat în lockdown, a trebuit sa mai petreacă aproape o lună într-o cameră de hotel.

Urmărește podcastul integral cu Marius Balo doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO. Cum a ajuns profesorul Marius Balo să fie arestat în China: „Am cunoscut un alt român care lucra la o firmă de împrumuturi”

VIDEO. Românul întemnițat în China a dezvăluit la podcastul ALTCEVA ce l-a SALVAT în cei opt ani de teroare. „Adevărată binecuvântare!”

MĂRTURII ireale făcute, la podcastul ALTCEVA, de românul care a cunoscut IADUL în temnițele din China. „N-am văzut niciodată soarele!”

Profesorul Marius Balo, la podcastul ALTCEVA, despre chinurile îndurate în cei 8 ani de închisoare în China. Detalii terifiante făcute publice

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...