H. D. Hartmann, despre premierul francez Gabriel Attal: „Este sluga perfectă. Un mediocu care provine din burghezia leneșă a Parisului”

Publicat: 01 02. 2024, 11:15

This browser does not support the video element.

H. D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. El îl portretizează pe noul premier francez, Gabriel Attal, ca fiind „o slugă perfectă”. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Gabriel Attal este sluga perfectă. Iubitul din tinerețe al actualului ministru de externe al Franței și-a numit fostul iubit ministru de externe în guvernul său. Attal este sluga perfectă, minoritate sexuală frumușel din punct de vedere estetic, tânăr, dar extrem de moale. Ca psihologie este moale ca fluarul.

El provine din burghezia leneșă a Parisului, de funcționari moi și leneși. El este un mediocru intelectual. Ca să înțelegem foarte clar, homosexualitate este un dat natural, dar nu are procentajul în natură care este astăzi. Acum este un mod de viață.

Atenție, homosexualitate este un dat natural, repet, nu-i un mod de viață. Cei care declară homosexualitate a fiind mod de viață înseamnă că nu și-au putut îndeplini modul de viață pentru care au fost născuți heterosexual.

Mediocrii de tip Attal devin homosexuali pentru a face diferența și pentru că există și pentru-ți găsi o șansă”, a declarat analistul H. D. Hartmann.

Întrebat de ce heterosexualii nu se folosesc de acest lucru pentru aspect în modul în care o folosește Attal, analistul Hartmann spune: „Pentru că noi am iubit femei și noi ne-am luptat ca femeile noastre să poarte bijuterii. Noi ne-am luptat să avem case. Copiii mei să facă școli bune… Că eu așa am înțeles rolul de bărbat. Acum eu sunt conservator, sunt rău, dar eu așa am înțeles rolul de bărbat. Să-mi apăr femeia, să-mi apăr familia, să pun mâncare pe masă, să pun și casă, să pun și căldură, să pun și o mașină în fața casei. Adică lucrurile astea”, spune analistul H. D. Hartmann.

Premierul francez Gabriel Attal spune că numirea sa arată evoluția țării

Primul prim-ministru homosexual declarat al Franței spune că acceptarea pe scară largă de care s-a bucurat arată cât de mult a evoluat țara.

Națiunea „se sfâșia în urmă cu doar 10 ani din cauza căsătoriilor între persoane de același sex”, dar „a fi francez în 2024 înseamnă … a fi capabil să fii prim-ministru și să fii homosexual deschis”, a declarat marți Gabriel Attal în primul său discurs important în fața Parlamentului, relatează Agenția France-Presse.

Aceasta este „dovada că țara noastră se mișcă și că mentalitățile evoluează”, a spus el în fața Adunării Naționale, camera inferioară a Parlamentului francez.

Orientarea lui Attal „a provocat abia o undă” în Franța, potrivit AFP, care notează că orice critică la adresa noului premier s-a axat pe faptul că acesta este o „copie fidelă” a președintelui Emmanuel Macron.

Macron l-a numit pe Attal în funcția de prim-ministru în urmă cu trei săptămâni, după ce Elisabeth Borne a demisionat. Attal a fost ministru al educației, funcție în care a fost cel mai popular politician din Franța, iar înainte de asta a fost ministru al lucrărilor publice și al conturilor publice. La 34 de ani, el este cel mai tânăr prim-ministru din istoria modernă a Franței.

Fostul său partener de uniune civilă, Stéphane Séjourné, a fost numit recent ministru de externe, în contextul în care Macron și-a reconfigurat cabinetul.

În discursul ținut în fața Adunării Naționale, Attal s-a angajat să îi sprijine pe fermieri, care au protestat din cauza scăderii veniturilor lor. El a promis ajutor financiar și limite la importurile de alimente, relatează Associated Press. De asemenea, el a declarat că guvernul său va îndemna angajatorii să crească salariile lucrătorilor și va lega ajutoarele de șomaj de cerințele privind formarea profesională și stagiile de practică. Munca ar trebui să plătească mai mult decât „inactivitatea”, a spus el.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”