VIDEO Cristoiu: „Războiul devine tot mai lung și sinistru. Nu-i văd sfârșitul”

Publicat: 24/11/2022, 23:17

În acest moment războiul din Ucraina pare că nu este nici pe departe de a se apropia de un final, ba chiar devine din ce în ce mai sinistru, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat ce se mai întâmplă în acest moment în Ucraina, Ion Cristoiu spune: „Războiul devine tot mai lung și sinistru. Nu-i văd la ora actuală sfârșitul.

Avem Occidentul care de fapt el alimentează (războiul).Dacă Zelenski, dacă Ucraina, în spatele ei nu ar fi arme pe gratis din Occident, bani pe gratis din Occident, servicii, oameni trimitem bănuiesc și noi, bun, ea (Ucraina) se sufoca într-o săptămână la începutul războiului”, a declarat Ion Cristoiu.

Cristoiu consideră că actualul război declanșat de Rusia în Ucraina este un „război mondial” între două brigăzi formate din state.

„Noi avem unul dintre cele mai ciudate „războaie mondiale”. E un război mondial care are mai multe țări într-o parte, mai multe în alta. Dar cele cele 2 armate, era ca pe vremea califilor, adică când se băteau arabii cu bizantini, ieșeau în arab și spunea:eu bat cu cel mai tare de la voi”, chiar era pe bune. E acuma Rusia și Ucraina, dar fiecare din ele reprezintă o jumătate de grob.

Ucraina reprezintă Occident, dincoace Rusia înseamnă China și toate alea. Foarte important în momentul în care Occidentul s-a antrenat în acest război, el nu poate să-l piardă”, a spus Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase