VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Tensiunea din America e un lucru foarte prost pentru noi. Trebuie să vedem ce se întâmplă”

Publicat: 10/11/2022, 11:02

Tensiunea continuă în SUA, iar asta nu e bine pentru România, spune Dan Dungaciu, analist de politică externă, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Va fi foarte greu să găsești consens și să strecori agenda proprie într-o tensiune care crește în SUA. Aici nu e vorba de Biden, de cât de capabil e, ci de aceste două lumi care se confruntă. Faptul că Donald Trump nu și-a adus destui candidați în partidul republican, asta nu înseamnă că cele două lumi s-au ostoit. Nu mai e vorba de Trump. Marele câștigător al alegerilor este DeSantis. Acum, miza lui este să aibă drumul deschis sau să scape de cel mai mare adversar pe care îl are (Trump). DeSantis este reprezentantul Trump-ismului, dar fără Trump, că nu e diferit de el. El e marele câștigător și își pregătește drumul spre președenție. Pentru asta nu va schimba deloc agenda. Va fi agenda unuia care are valorile lui Donald Trump, dar știe și să facă lucruri”, a declarat analistul politic.

Nimeni din America nu face politică ca să ne ajute sau să nu ne ajute pe noi, spune Dan Dungaciu.

„Tensiunea continuă în SUA. Noi trebuie să privim la ce se întâmplă acolo, inclusiv din perspectiva politicii externe americane. Din punctul acesta de vedere spun că nu e deloc bine, că tensiunea persistă, iar asta îți consumă toată energia. De fiecare dată trebuie să fii atent, inclusiv la cei din partidul tău” a mai precizat el.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase