VIDEO | George Simion: „AUR are un program la care a lucrat în comisiile de specialitate ale partidului și un proiect de țară pe care îl va prezenta în luna septembrie. Oriunde mă duc în țară, lumea știe cine sunt”

Publicat: 11/08/2022, 02:15
Actualizat: 11/08/2022, 02:17

George Simion, președintele partidului AUR, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politicianul a vorbit despre proiectul de țară al formațiunii politice pe care îl conduce, precizând că îl va prezenta în luna septembrie. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că, în acest moment, „oamenii sunt atât de sătui și disperați”, pentru că nimeni nu îi sancționează pe liderii de la guvernare pentru greșelile pe care aceștia le comit.

George Simion: AUR are un program la care a lucrat în comisiile de specialitate ale partidului și un proiect de țară pe care îl va prezenta în luna septembrie. Capital autohton – finanțarea antreprenorilor români, fermierilor români, de la o bancă agricolă. Debirocratizarea statului – suntem singura formațiune politică care nu are o presiune a filialelor, ca zic așa, presiunea baronilor locali, presiunea primarilor.

Suntem singurii care pot face o reformă administrativă care trebuie făcută. Trebuie făcută o unificare a OAT-urilor. Ciolacu și Ciucă nu ne lasă construim un spital și atunci trebuie luăm puterea.

M. Tucă: Dar lucrurile pe care puteți să le faceți până să luați puterea care sunt?

George Simion: Prea puține. Am depus 90 de proiecte legislative și sunt trântite unul după altul de către actuala coaliție. Ăsta e rolul opoziției, dar noi trebuie depunem. Am fost la românii care ne susțin în Londra, în Paris, în Graz, în Austria, și am depus proiecte de lege.

M. Tucă: De ce v-a votat diaspora?

George Simion: Pentru au vrut să-i sancționeze pe cei care i-au trimis acolo la muncă. A venit Rareș Bogdan și i-a păcălit, spunându-le vor tăia pensiile speciale. Bun, în 30 de zile a venit Rareș Bogdan zică de PSD și acum îl văd pe Rareș Bogdan împreună cu PSD-ul și pe Iohannis. Oamenii s-au simțit trădați, au fost trădați și i-au sancționat. Acum, mulți dintre ei văd noi o soluție pentru a se întoarce acasă.

Eu duc și le spun nu-i vom aduce acasă, nu putem le promitem asta. În momentul ăsta, dacă nu construim din România infrastructură, dacă nu vom avea spitale, dacă nu vom avea creșe și școli, ei nu vor avea ce caute acasă doar prin prisma faptului sunt salarii aproape similare.

M. Tucă: Ce spun oamenii, în comparație cu ce spuneau în 2019? Ce spun în 2022?

George Simion: În primul rând, ne cunosc. E o mare schimbare. Oriunde duc în țară, lumea știe cine sunt. Am și întâlniri frumoase, și mai puțin frumoase. Ați văzut cu toții, la Iași, mi-au aruncat cu vopsea, mi-a aruncat un fan USR. Se întâmplă, nu e nicio problemă. Asta nu o descurajeze stau printre oameni.

M. Tucă: Și ce spun oamenii, în comparație cu 2019-2020, în 2022?

George Simion: ‘Domnul Simion, faceți ceva, nu mai rezistăm, nu mai rezistăm cu facturile, nu mai rezistăm cu ăștia’. ‘Domnul Simion, rău ați făcut cu Virgil Popescu. Trebuia să-i dați cu bâta în cap’. Oamenii sunt atât de sătui și disperați, pentru văd nimeni nu îi sancționează.

Adică e imposibil tu, ca principal vinovat pentru criza energetică, fii susținut în continuare, te țină acolo pe scaun. Înseamnă e caracatița atât de mare, încât sărăcia oamenilor nu mai contează.

M. Tucă: Și tu ce le spui oamenilor, ce le promiți?

George Simion:fie alături de noi. În primul rând, oamenii nu sunt ascultați. Noi avem un program, ‘AUR te aude’, prin care preluăm sesizări din partea oamenilor. Parlamentarii noștri fără experiență politică preiau la birourile parlamentare și la întâlnirile cu cetățenii din problemele existente și încearcă facă miile de instituții ale statului  funcționeze și pentru cetățeni.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult