VIDEO | Sebastian Burduja intră pe motor în cursa pentru PRIMĂRIA CAPITALEI / „De la gura dumneavoastră, la urechile lui Dumnezeu”

Publicat: 27/04/2024, 07:00
Actualizat: 27/04/2024, 11:58

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și vicepreședintele PNL, își va depune, sâmbătă, candidatura pentru Primăria Capitalei.

UPDATE

Sebastian Burduja, pe motor la depunerea candidaturii

Sebastian Burduja și-a făcut apariția pe motor la sediul Biroului Electoral Municipal. Nicolae Ciucă a povestit că -a întrebat pe candidatul PNL de ce cu motocicleta. Acesta i-a răspuns că a vrut să fie „așa cum e el în viața de zi cu zi”

Mi-a zis (n.r. Burduja) pentru că așa sunt eu, nu vreau să par altfel decât așa cum sunt în realitate, ceea ce eu personal apreciez foarte mult la orice om, dar îndeosebi la un candidat care vine să le ceară oamenilor încredere, să le ceară oamenilor să îl voteze. Și oamenii trebuie să aprecieze exact această stare de realitate și de normalitate. Nu trebuie să ne schimbăm de niciun fel atunci când optăm pentru o asemenea candidatură, a spus Nicolae Ciucă, prezent la eveniment.

„Primul pas spre schimbarea Bucureștiului”

Candidatul liberal a transmis că are „foarte multă energie și foarte multă dorință să lăsăm ceva în urma noastră”.

Am făcut primul pas pentru schimbarea Bucureștiului, o schimbare pe care o așteptăm cu toții de ani de zile. Este un moment important pentru toți bucureștenii pentru că ei au șansa să aibă un oraș de care să fie mândri, un oraș în care să nu le mai fie teamă să-și trimită copiii la școală de din cauza drogurilor, un oraș în care să aibă parcuri și spații verzi pe măsura unei capitale de secol XXI, un oraș în care să nu-și mai piardă timpul prețios cu familia în trafic, un oraș în care cu adevărat să ducem cu toții mai bine.

Candidatul PNL a dus la BEM 34.000 de semnături. Aproape 1000 de susținători i-au strigat numele la sediul Biroului Electoral Municipal. Burduja a transmis că este o cursă „dificilă”, dar asta este frumusețea democrației.

Este o cursă dificilă. Mai sunt puține zile până la alegeri. Este o cursă în patru și asta înseamnă, de fapt, frumusețea democrației. Bucureștiul trebuie să dea din nou ora exactă pentru toată România, atât în ceea ce privește această competiție electorală, cât și în ceea ce privește dezvoltarea acestui oraș.

Burduja le-a mulțumit susținătorilor și le-a transmis un mesaj:

Suntem împreună și vă mulțumesc pentru asta. Așa vom fi până la final. Și sunt convins că dacă dacă unii dintre noastră m-ați felicitat astăzi și mi-ați spus domnule primar general, eu v-am spus – de la gura dumneavoastră, la urechile lui Dumnezeu.

Planul pentru București

Planul lui Sebastian Burduja pentru București este pregătit de mai multă vreme și s-a transpus într-o carte, cu același nume.

Este o carte la Editura Litera, pe care o puteți găsi în librării și ea se bazează pe lucruri concrete, pe cum schimbăm acest oraș în bine, ce înseamnă un București sigur, ce înseamnă un București conectat, ce înseamnă un București civilizat, ce înseamnă un București dezvoltat cu adevărat, ce înseamnă un București verde și ce înseamnă un București în care ne regăsim identitatea.

În același timp, am o echipă, spre deosebire de alții. Cred că puteți constata că nu sunt singur în această luptă și nu voi fi singur în biroul de primar general, înconjurat de teancuri de dosare și de hârtii, copleșit de sarcina de a fi singur administratorul unui oraș de aproape 3 milioane de locuitori, împreună cu zona de proximitate.

Despre un candidat comun al alianței, Burduja a mărturisit că nu a fost de acord cu susținerea unuia propus de colegii de coaliție, fără a da un nume.

S-a pus problema susținerii unui candidat comun, dar nu am putut fi de acord și nici domnul președinte nu a fost de acord să susțină unul dintre pretendenții din această cursă.

Știrea inițială.

Sebastian Burduja a transmis că își va depune candidatura la Primăria Generală, în prezența președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, și a tuturor celor care îl susțin. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, începând cu ora 11:00, la sediul Biroului Electoral Municipal.

Este timpul să oferim bucureștenilor singura cale, nu răul cel mai mic. Vă aștept pe toți alături de mine, mâine, să începem Bucureștiul Viitorului: avem un Plan, avem echipă, avem energie cât cuprinde”, a scris Burduja pe Facebook.
Coaliţia PSD – PNL a decis, luni noapte, să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide. Decizia a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare începută luni, în jurul orei 10:00, care a durat mai bine de 13 ore şi care a avut ca temă o analiză privind continuarea susţinerii candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei.

CITEȘTE ȘI:
Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Aterizare fără roțile din față pentru un avion Boeing 767! VIDEO de necrezut