VIDEO | Victor Ponta: „L-am ascultat cândva pe Josep Borrell, care spunea că viitorul arată așa: America va fi banca lumii, China va fi fabrica, iar Europa va fi muzeul lumii”

Publicat: 06/12/2022, 11:41

Victor Ponta a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Fostul premier a declarat că l-a ascultat, în urmă cu mult timp, pe Josep Borrell, care era președintele Parlamentului European. Acesta spunea că viitorul ar putea arată în felul următor: America va fi banca lunii, China va fi fabrica, iar Europa. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„L-am ascultat cândva pe Josep Borrell, care era președintele Parlamentului European. Acum este reprezentantul pentru politică externă. Era foarte inteligent și îmi aduc aminte tot ce spunea. Acesta ne zicea că viitorul arată în felul următor: America va fi banca lumii, că ei au banii, China va fi fabrica lunii, că nu poate nimeni să producă precum China, Africa și Middle East va fi zona de minerit, iar Europa va fi muzeul lumii, unde vine lumea să viziteze, să stea la terasă”, a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, fostul premier a povestit o întâmplare din Spania și a făcut comparație cu situația din România. „Am fost la cel mai amărât aeroport din Spania, dar nu mi s-a întâmplat ca la noi, să mă pună la capătul pistei să aștept. Am făcut 2 ore 30 de la Madrid la București și mai stau jumătate de oră să vină un autobuz vechi”, a spus Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase