VIDEO | Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva, despre riscurile dietelor Montignac și Rina: „Niște scrânteli nutriționale!”

Publicat: 28/05/2023, 12:00

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 27 mai. Cunoscutul coach de lifestyle și nutriție a vorbit inclusiv despre riscurile la care ne supunem, atunci când adoptăm diete precum Montignac sau Rina. Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

„Sunt niște scrânteli nutriționale, Dieta Montignac, Slavă cerului, știința a progresat, între timp ne-am dat seama că băiatul acela nu prea a fost pe unde trebuie cu lucrurile. Mai este un stil alimentar, Dieta Rina, pe zile, astăzi mănânci fructe, mâine castraveți, poimâine carne, este una din cele mai rele intervenții nutriționale pe care o poți urma. Sunt puține lucruri mai rele.

Apropo de necesarul de proteine, în slăbire ar trebui să ne preocupăm să ne ținem masa musculară pe loc. Masa musculară reduce rezistența la insulină. Mușchii captează zahărul din sânge, aduc glucoza în mușchi, avem energie.

Când ținem cure de slăbire atomice, toată grăsimea nu dispare în mod magic de pe fundul nostru, se depune pe ficat. Ne afectează sănătatea, ne crește rezistența la insulină, ne mirăm că facem prediabet de la 55 de ani.

E foarte important să nu apelăm la soluții foarte drastice. Când vine vorba de sănătate, e nasol.

În momentul în care începi o dietă, în primele 7-10 zile vezi apă, glicogen, conținut intestinal. Dacă ai mâncat astăzi o prăjitură, nu se depune de azi pe mâine.

Nu e atât de simplu, din fericire. Foarte important să mâncăm într-o manieră care să ne gestioneze foamea. Când stomacul se umple și rămâne întins, atunci primim semnalul. Cum întreținem acest lucru? Mese solide. Mâncarea trebuie să stea mult în tranzitul digestiv.

Mâncarea lichidă trece foarte repede prin corp (ex. smoothie)

Evident că slăbești, te înfometezi. Vrei să slăbești în felul ăla? Nu. Deloc. Nu este sustenabil. E important ca alimentele să petreacă un anumit număr de ore prin intestinul subțire.”, a declarat Cori Grămescu.

Cum arată o masă echilibrată:

„Să aibă 500-600 grame, pentru că ai nevoie de mâncare multă, ca să te saturi, să se golească lent stomacul, în 3-4 ore, nu 1-2 ore.

Fibrele diversificate, să mâncăm cât mai multe tipuri de legume și fructe, pentru că hrănește bacteriile din corpul nostru.

Zăhărelul din morcovi e cea mai mică problemă… Hai întâi să mâncăm toate legumele din piață.

Eu le recomand clientelor mele să mănânce un castron de legume. E important ca mesele să fie echilibrate nutrițional.

Femeile au mai multă nevoie de carbohidrați – cartofi, pâine, orez, mei, hrișcă. Să mâncăm constant, măcar în prima parte a zilei.

Mai e un aspect: Dacă mănânci glucide simple, orez, pâine, pentru că nu sunt fibre, îți aruncă nivelul de zahăr în sus și apare o senzație agresivă de foame. Dacă punem legume și proteine, nu mai avem spike-urile de glicemie, ne simțim mult mai echilibrați, funcționăm și mai bine.

Dacă funcționăm cu prăjituri și cafea, nici productivitatea noastră nu are cum să fie bună.”, a mai spus Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva.

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 19:00.

Unul dintre cei mai cunoscuți coach de lifestyle și nutriție, Cori Grămescu s-a stabilit de doi ani în America. În ultima perioadă, ea a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

În acest sens, a construit un site dedicat comunității – Yummdiet.com – la care au acces toți cei care doresc să își schimbe stilul de viață. Atunci când a creat platforma de diete personalizate yummdiet a vrut să existe o soluție reală, bazată pe știință, pentru slăbire sănătoasă.

De altfel, Cori Grămescu lansează la Editura Boolzone cartea “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”. Aceasta este prima carte din România care se lansează împreună cu un cerc de suport. Toți cei care achiziționează cartea, primesc acces în comunitatea de suport, acolo unde Cori Grămescu va fi alaturi de toți cititorii cărții pentru a-i ajuta în procesul de schimbare.

“Am pus în această comunitate de suport experiența mea de 17 ani cu grupuri de femei care doresc să facă o schimbare în bine în viața lor” a declarat Cori Grămescu.

Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?