Această româncă a avut cel mai urât concediu de odihnă. S-a întors la serviciu și nu a mai găsit pe nimeni

Publicat: 27 08. 2014, 09:02
Actualizat: 02 06. 2015, 23:49

V.P., care a lucrat, până acum an, pe un post de management într-o multinațională din România specializată pe servicii de recrutare, le-a povestit celor de la Business Magazin cum a ajuns să fie dată afară în timpul unui concediu de odihnă pe care a fost obligat să și-l ia și cum se luptă de atunci, în instanță, cu foștii săi angajatori.

V.P. a început să lucreze în compania respectivă din 2008, când s-a întors din Elveția, unde avusese un loc de muncă tot în domeniul recrutărilor. Pe urmă, a fost promovată și a devenit șef de recrutare. Pe urmă, ea și colegii săi au fost informați că firmaera în proces de vânzare și își vor primi o parte din salarii după finalizarea tranzacției. Cum V.P a făcut, în toată acea perioadă, legătura între nemulțumirile subalternilor și management, spune că a devenit un personaj „incomod”.

În luna mai a anului trecut, V.P. s-a întors din concediul de odihnă și și-a găsit biroul gol: „nu mai erau nici laptopul, nici dosarele, nici mobila, nici măcar planta de birou. Arăta ca o cameră care își așteapta noul locatar”, povestește ea. După certuri și negocieri aprinse cu șefii săi, care îi cereau să își dea demisia, femeia a acceptat propunerea lor de a-și mai lua o săptămână de concediu, timp în care atât ea, cât și șefii ei să se gândească la termenii viitoarei lor colaborări. 

După trei săptămâni de concediu prelungit, a apelat la un avocat. Pe urmă, i s-a interzis accesul în firmă și spune că a primit și amenințări. După mai multe înfățișări în instanță, unde foștii șefi spuneau că V.P. a fost dată afară conform legii, femeia a primit o ofertă: 5.000 de euro, pentru a renunța la proces. Ea spune că nici nu a stat pe gânduri înainte să îi refuze, pentru că aceștia îi datorează o sumă mult mai mare, plus cheltuielile de judecată.