Aproape 360 de kilograme de carne de curcan infestată cu salmonella vândute în România. Ce spun reprezentanții ANSVSA

Publicat: 28 06. 2013, 17:57
Actualizat: 21 03. 2019, 06:31

Aproape 360 de kilograme de carne congelată de curcan infestată cu salmonella au fost vândute în ultima perioadă în România. Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au reușit să rețină doar șase kilograme de carne din lot, dar dau asigurări că numărul serotipurilor de salmonella periculoase pentru om este foarte mic.

„Este vorba despre un lot de carne de curcan produs în noiembrie anul trecut care a fost distribuit”, au declarat pentru gândul reprezentanții ANSVSA.

Ei au prelevat probe din carnea reținută și așteptă la ora actuală rezultatele analizelor pentru a determina dacă produsul este infestat cu salmonella patogenă pentru om sau nu.

Reprezentanții autorității dau, totodată, asigurări că dintre cele circa 2.500 de serotipuri de salmonella existente foarte puține pot fi periculoase pentru om.

Inspectorii au făcut un control la producător, dar nu au găsit nereguli, după cum ne-au mai explicat reprezentanții ANSVSA. Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, carnea a fost depistată în magazine din Botoșani și Bacău și provine de la o firmă din județul Prahova.

În cazul în care se va stabili în urma analizelor că este vorba despre salmonella patogenă, cele șase kilograme de carne vor fi distruse.