Care sunt firmele cele mai expuse la riscul de faliment în 2017

Publicat: 31 01. 2017, 08:24
Actualizat: 08 02. 2017, 19:02

Potrivit datelor KeysFin, dintre cele 5.929 de firme care se aflau în procedură de faliment la sfârșitului anului, cele mai multe erau în sectorul construcțiilor, urmate de cele din comerțul alimentar și transporturi.

„Chiar dacă banii circulă mai repede în comerț și stocurile sunt mai mici, concurența rămâne acerbă. Datele statistice arată că cele mai multe firme aflate în faliment la sfârșitul anului trecut erau unități mici, SRL-uri cu un singur spațiu comercial, cu un volum de activitate redus, magazinele de cartier”, explică analiștii KeysFin.

Potrivit statisticii KeysFin, cele mai multe societăți comerciale care ajung în procedură de faliment au, în medie, între șapte și nouă ani de activitate.

Informațiile fac parte din barometrul privind starea business-ului românesc, un proiect dezvoltat de KeysFin prin analiza datelor financiare privind societățile comerciale și PFA-urile active din Romania.

KeysFin oferă servicii de informații și credit management dedicate mediului de afaceri, de la rapoarte de credit, monitorizare, analiza competiției, la studii și analize de sector.