Ce gust are ”Evianul românesc”, apa minerală cu aur

Publicat: 28 06. 2016, 09:49

Aur”a Mineral Water, compania care deține fabrica, are trei acționari – Horațiu Rada, Eleodor Coptil și Mihai Petrăchioiu. Horațiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înființat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcțiile civile, care a trecut ulterior și la realizarea branșamentelor și a construcțiilor de rețele electrice. Alături de partenerul și asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor și au trecut și la lucrări de infrastructură, suprastructură și hidroizolații. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 -7 milioane de euro. Horațiu Rada a fost în 2006 președinte al Federației Patronale din Energie, iar în 2004 a înființat Asociația Patronală din domeniul energetic din zona de vest – Energobanat. Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniul turistic, în cel al serviciilor medicale și de producție a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional al producătorului de apă minerală Rio Bucovina.

Cei trei oameni de afaceri au hotărât să investească în acest domeniu când Horațiu Rada a primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar a constatat că tehnologia de producție și condițiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar prețul cerut era mult prea mare. „Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiție în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am știut că e nevoie de altceva, ceva corect și serios, calitativ și care să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat”, spune Horațiu Rada.

După trei ani de căutări prin Munții Banatului, după discuții cu localnici, geologi, pasionați de natură și după cercetări prin văi, păduri și peșteri, au luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete și cu Constantin Gruescu, un geolog pasionat de Munții Banatului, cel care are un muzeu particular de minerale estetice, singurul din Romania, potrivit informatiilor trimise de companie.  Împreună cu cei doi au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, Ursoanea a fost izvorul câștigător, după mai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania.

Citește în continuare pe bm.