Cine este Daniel Pena, noul director general al companiei Romgaz

Cine este Daniel Pena, noul director general al companiei Romgaz
Publicat: 14/01/2021, 19:15
Actualizat: 14/01/2021, 19:37

Adrian Volintiru a fost demis miercuri, 13 ianuarie, de către Consiliul de Administrație al companiei Romgaz din funcția de director general, în locul său fiind numit Daniel Pena, care era director general adjunct. Romgaz este unul dintre cei doi mari producători de gaze ai țării, care e controlat de stat.

Contactat de Ziarul Financiar, Adrian Volintiru a declarat că nu a fost invitat la şedinţa Consiliului de Administraţie în care a fost revocat din funcţie şi că nu a primit niciun fel de motivare a deciziei.

Cine este Daniel Pena, noul director general al companiei Romgaz

Daniel Pena este economist, absolvent al Academiei de Studii Economice ASE, și a fost numit director general adjunct al Romgaz în septembrie 2020, înainte ocupând funcția de consilier al ministrului Economiei și Energiei, Virgil Popescu (iulie-august 2020), scrie economica.net.

Anterior acestei funcții, Pena a lucrat foarte mulți ani la Petrom, și înainte, și după privatizare, fiind angajat al companiei petroliere în perioada 1998-2019.

De-a lungul anilor, s-a ocupat de export și trading, iar în ultimii trei petrecuți la compania petrolieră a fost coordonator de produse la divizia de țiței, produse petroliere și risc, fiind responsabil cu vânzări/importuri în valoare de 500 de milioane de dolari pe an, potrivit datelor din CV-ul postat pe site-ul Romgaz.

Anterior activității sale la Petrom, Pena a lucrat la Petrolimportexport, din 1990, ocupând funcția de economst/trader senior.

Pena a ajuns la Romgaz într-un moment greu pentru companie

Daniel Pena a ajuns la Romgaz într-un moment greu pentru companie, în plină de pandemie, când prețurile la gaze au scăzut accentuat, compania și-a redus din producție, iar unele sonde au fost închise temporar.

În septembrie, producția de gaze a companiei a crescut cu peste 50% față de nivelul mediu din perioada aprilie-august și a ajuns foarte aproape de nivelul nivelul lui septembrie 2019 (98%).

În luna octombrie, producția de gaze s-a majorat chiar față de cea din octombrie 2019, cu 7%. Ca atare, în septembrie profitul net realizat a fost cu 37% peste cel mediu din lunile iulie și august.

Pentru al patrulea trimestru al anului 2020, Pena a estimat că veniturile vor fi cu peste 6% față de cele din trimestrul patru din 2019, mult mai bine față de situația estimată anterior, care dădea probabilă o scădere cu 8% a veniturilor față de ultimul trimestru din 2019.

Rezultatele pentru ultimul trimestru vor fi făcute publice de companie la data de 25 februarie, potrivit sursei citate.

Romgaz a donat 1,5 milioane de lei Spitalului din Slatina, pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Romgaz a donat anul trecut, în luna mai, suma de 1,5 milioane de lei,  pentru a sprijini Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina, să cumpere materiale necesare luptei cu noul coronavirus. În acel moment, în judeţul Olt erau confirmate doar 52 de cazuri de COVID-19

Potrivit unui comunicat al companiei, banii sunt folosiţi pentru cumpărarea de materiale necesare în lupta cu noul coronavirus.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: România devine jucător pe piaţa gazelor naturale/ Exportăm pentru prima dată/ Romgaz negociază achiziția participației Exxon la Marea Neagră

România se poziționează, în premieră, ca jucător pe piața gazelor naturale, în contextul în care anul trecut s-a făcut primul pas către export. În acest moment, compania de stat Romgaz negociază achiziţia participaţiei pe care americanii de la Exxon o au în proiectul de explorare din Marea Neagră”, declara, în noiembrie 2020, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Un alt obiectiv este extinderea activității Romgaz prin construcția unei unități chimice pentru valorificarea superioară a gazului natural.

Subiectul a fost adus în discuție de mai multe ori în 2020, însă la sfârșitul lunii octombrie, Virgil Popescu a anunțat că Romgaz intenționează să preia tot pachetul deținut de Exxon.

Astfel, Romgaz ar urma să exploateze gazele aflate la mare adâncime, în perimetrul Neptun, alături de OMV Petrom care deține cealaltă jumătate din participații.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului