Cum îți poți salva banii pe timp de criză. Marii afaceriști recomandă această metodă

Publicat: 26 07. 2020, 23:03
Actualizat: 26 07. 2020, 23:05
Stimulentul de risc este stabilit între 1.500 și 2.000 de lei lunar / Sursă FOTO: Pixabay

În timpul unei crize, în prezent respectiv cea provocată de pandemia de coronavirus, majoritatea persoanelor încearcă să găsească o metodă eficientă și sigură prin care să își salveze banii. O metodă recomandată de specialiști pentru a face acest lucru este investirea banilor în aur.

Unul dintre motivele invocate de specialiști și afaceriști este faptul că pe timp de criză, respectiv cea provocată de coronavirus, dobânzile sunt zero sau aproape de zero, potrivit Bloomberg.

Marii afaceriști recomandă metoda prin care poți salva bani în timp de criză

Marii afaceriști încep să investească în aur deoarece situația financiar era destul de instabilă în prezent, mai ales în contextul în care se vehiculează că economia Statelor Unite ale Americii continuă să stagneze, dar și a faptului că există tensiune între China și SUA.

Aurul, din ce în ce mai valoros – O metodă sigură

În cursul zilei de vineri, 24 iulie, uncia de aur se tranzacționa cu 1.900 de dolari, apropiindu-se de maximul istoric stabilit în urmă cu nouă ani.

Prețul aurului a continuat să crească pe parcursul ultimelor șapte săptămâni, aceasta fiind cea mai lungă perioadă de creștere de după 2011.

„Atunci când dobânzile sunt la zero sau apropiate de zero, aurul este atractiv de deţinut pentru că nu ai de ce să te îngrijorezi cu privire la obţinerea de dobândă pentru aurul tău şi vezi cum preţul aurului creşte pe măsură ce creşte incertitudinea pe piaţă. Aş cumpăra aur acum şi aş continua să cumpăr, pentru că aurul înregistrează evoluţii bune”, a declarat investitorul Mark Mobius, co-fondatorul Mobius Capital Partners.

La bursa din Londra, prețul aurului a crescut cu 0,4%, ajungând la 1.894,82 de dolari uncia, apropiindu-se de recordul absolut de 1.921,17 dolari uncia înregistrat în luna septembrie 2011.

Tensiunile cresc între SUA și China

Consulatul Chinei din Houston, care a fost închis, a fost unul dintre principalele centre ale spionajului chinez din Statele Unite, iar acțiunile oficialilor din cadrul acestei instituții au depășit de multe ori limita acceptabilității, au declarat înalți oficiali americani.

Statele Unite au cerut săptămâna aceasta închiderea Consulatului, determinând China să solicite Washingtonului să își închidă Consulatul din orașul Chengdu, o deteriorare puternică a relațiilor dintre cele mai mari economii ale lumii.

Guvernul comunist chinez a efectuat – şi i-a încurajat pe alţii să facă acest lucru – transfer ilegal de proprietate intelectuală în diverse sectoare, inclusiv tehnologie, biotehnologie şi cercetare medicală. Conduita malignă a inclus şi hacking. Consulatul chinez de la Houston a servit ca centru pentru multe dintre aceste activităţi ilegale”, precizează Ambasada SUA în România.