Cum să faci o avere cu o investiție de 5 dolari. Poveștile primilor milionari în Bitcoin din lume

Publicat: 14 12. 2017, 16:26

Erik Finman și-a câștigat faima ca antreprenor la 14 ani, ca investitor în bitcoin care a reușit să transforme o investiție de 1.000 de dolari într-o criptomonedă într-o avere de peste un milion de dolari și cu un pariu care i-a dat șansa de a nu mai vedea niciodată interiorul vreunui liceu. Povestea adolescentului a captivat America, încântând oamenii cu amestecul acesteia de ambiție copilărească, abilități antreprenoriale și muncă grea. Povestea lui începe în 2011, când avea 12 ani și bunica sa i-a dăruit 1.000 de dolari, bani pentru educație, scrie The Telegraph.

Erik a luat banii și i-a investit în bitcoin, urmând sfaturile fratelui său Scott. „Eram un eșec din aproape toate punctele de vedere”, povestește băiatul despre acea perioadă. „Nu am fost cel mai studios dintre copii. Jucam Call of Duty și mă strecuram în Grand Theft Auto pentru ca părinții să nu mă vadă.” La școală, spune Erik, îi era teamă să discute cu profesorii, care-i făceau eșecurile să pară ceva rău, ceea ce-l demotiva. Unul dintre profesori, susține el, i-a spus că nu va realiza niciodată nimic, așa că la fel de bine ar putea renunța la școală pentru a se angaja la McDonald”s. În 2013, Erik făcea deja primul profit din investiția în bitcoin. O monedă virtuală, care în 2011, anul investiției,  valora 12 dolari, ajunsese la 1.200 de dolari bucata. Cadoul primit de la bunică era pe cale să devină o comoară.

În 2014, când avea 15 ani, le-a propus părinților să-l lase să renunțe la liceu, unde se simțea mizerabil, și să vândă bitcoin de 100.000 de dolari pentru a pune pe picioare o companie de tehnologie educațională numită Botangle. Dacă până la 18 ani ajungea milionar, nimeni nu-l va mai obliga să meargă la facultate. A fost un pariu acceptat de părinții săi, tatăl inginer și mama fizician. Aceștia l-au retras de la școală. Tânărul Finman s-a mutat în Silicon Valley, unde Botangle, o companie de educație online, a devenit realitate,  permițând  elevilor frustrați ca Erik să-și găsească profesori prin videochat. 

CITEȘTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN