Dan Diaconescu a depus ofertă pentru privatizarea Oltchim

Publicat: 17 09. 2012, 17:03
Actualizat: 04 08. 2014, 05:23

Președintele PP-DD, Dan Diaconescu, a ajuns la sediul OPSPI, unde va depune o ofertă pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

„Depun cea mai mare ofertă și sigur câștig”, a spus Diaconescu la intrarea în sediul MInisterului Economiei și Comerțului.

Anterior, Wojciech Zaremba, reprezentantul companiei PCC SE, înregistrată în Germania, a ajuns la sediul OPSPI pentru a depune oferta pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

Zaremba a intrat în sediul Ministerului Economiei fără să facă vreo declarație.

La finele lunii iunie, PCC SE a anunțat că acționează în mod concertat cu fondul de investiții Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, deținând împreună 31,3% din acțiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).

PCC a depus ofertă de participare la privatizarea Oltchim și în primăvara acestui an, alături de alte trei companii.

Înainte reprezentanților PCC s-a aflat la sediul OPSPI pentru a depune ofertă la privatizarea Oltchim omul de afaceri Ștefan Vuza, care controlează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare a Oltchim este luni, 17 septembrie, ora 12:00. Ofertele cu prețul propus vor fi deschise marți, 18 septembrie, iar în aceeași zi va urma licitația cu strigare.

Până vineri caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 investitori.

În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acțiuni deținut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, și a creanțelor Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) se așteaptă să primească luni cel puțin trei oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) și nu exclude o participare a unei mari companii din Rusia.
„Nu exclud, ba chiar îmi doresc să avem o ofertă de la o mare companie rusă, direct sau prin afiliați”, a declarat vineri șeful OPSPI, Remus Vulpescu.