De la 1 ianuarie, toate băncile vor raporta la Fisc următoarele informații

Publicat: 30 12. 2015, 09:03

Pe lângă bănci, și cazinourile, notarii, avocații și agenții imo­biliari vor avea obligația să raporteze  zilnic către ANAF  tranzacțiile care depășesc  5.000 de euro, indiferent dacă tranzacția este efectuată prin una sau mai multe operațiuni ce par a avea o legătură între ele.

Prin conturi se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă, iar informațiile furnizate se vor referi inclusiv la modificările survenite după data deschiderii contului cu privire la cel puțin un element de structură din formatul de raportare pus la dispoziție de către ANAF.

După 26 de ani, SECRETUL iese la iveală. Care era PLĂCEREA VINOVATĂ a lui Ceaușescu. O făcea în fiecare noapte de Revelion

„La prima transmitere instituțiile de credit vor comunica și următoarele: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică, ce dețin conturi deschise la data de 31.03.2016, conturi închise în perioada 01.01.2010- 31.03.2016, indiferent de data deschiderii, precum și datele de identificare ale persoanelor care au deținut/dețin dreptul de semnătură pentru acestea”, se menționează în document, citat de Capital.

Operațiunea SRI fără precedent în ultimii 10 ani. Iohannis le-a dat mână liberă să acționeze

Totodată, instituțiile de credit vor fi obligate, conform Codului de Procedură Fiscală, ca la solicitarea organului fiscal central, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele și/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum și informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin respectivele conturi.

Și în acest caz, prin conturi deschise se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă și dacă acestea sunt deschise sau au fost deschise și figurează închise la momentul efectuării solicitării.

Guvernul susține că măsura prezintă avantajul constituirii, la nivelul ANAF, a unei baze de date care să fie valorificată atăt în scopul identificării evaziunii fiscale, cât și în scopul eficientizării activității de executare silită.

PERICOLUL major care îi paște pe toți cei care fac asta la serviciu. Avertisment lansat după ce au fost analizați 530.000 de oameni