Guvernul mai face o majorare salarială prin ordonanță. Pe listă: personalul nedidactic din învățământ

Publicat: 22 02. 2017, 13:43
Actualizat: 22 04. 2017, 18:59

„Guvernul va promova o Ordonanță de Urgență în ședința de mâine, în scopul soluționării problemelor apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar. Soluția avută în vedere vizează așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Liderii sindicatelor din Educație au declarat, miercuri, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, că Executivul va aproba joi o ordonanță de urgență pentru a majora salariile personalului nedidactic, prin acordarea sporului de vechime, cu aproximativ 20%, începând cu 1 februarie 2017.

„Ceea ce am convenit cu prim-ministrul a fost să se dea o ordonanță de urgență, mâine, astfel încât să se reglementeze începând cu data de 1 februarie această problemă. Concret, este vorba de o majorare salarială de la 1 februarie spre 20%, prin acordarea sporului de vechime, pentru personalul nedidactic”, a declarat liderul FSLI, Simion Hăncescu.

Potrivit acestuia, de această măsură vor beneficia 53.000 de oameni și că fondurile necesare sunt cuprinse deja în bugetul de stat pe anul în curs, acestea ajungând la circa 90 de milioane de lei.

„S-a interpreta la un moment dat că ar beneficia de prevederile OUG 2/2017, lucru care nu s-a concretizat și trebuia să găsim o soluție. În momentul în care a apărut OUG 2/2017, au fost voci din Ministerul Muncii și Ministerul Educației care au spus că se încadrează și personalul nedidactic pe această ordonanță, dar realitatea a demonstrat că lucrurile stau altfel”, a adăugat Hăncescu.

La rândul său, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a afirmat că o altă temă a discuției cu premierul Sorin Grindeanu a reprezentat-o situația sporurilor acordate profesorilor.

„Există disponibilitate în momentul de față de a rezolva acest neajuns (sporuri acordate salariul majorat – n.r.). În momentul de față există disponibilitate pentru rezolvarea problemei sporurilor și identificarea resurselor financiare pentru intrarea în normalitate”, a precizat Nistor.