La 30 de ani, o americancă a devenit miliardară cu ajutorul unei idei care ar putea revoluționa medicina

Publicat: 18 10. 2014, 20:50
Actualizat: 02 09. 2019, 21:30

Elizabeth Holmes a abandonat Universitatea Stanford la vârsta de 19 ani pentru a-și începe propria afacere, informează WGN TV. Investiția inițială a finanțat-o din banii pe care părinții ei îi strânseseră pentru studii. În prezent, pe lista investitorilor se numără Larry Ellison, iar foști secretari americani de stat se află în Consiliul de Administrație.

„Cred că mulți tineri au idei incredibile, însă, uneori așteaptă înainte de a-și dedica viața unui domeniu. Ce am făcut eu este că am pornit un pic mai repede”, spune Holmes.

Compania sa, Theranos, administrează un laborator de 76 de milioane de dolari, iar industria pe care și-a ales-o este una în care nu s-a inovat ceva semnificativ în ultimele cinci decenii – industria diagnostricării.

Compania sa lucrează la perfecționarea unor procese care ar permite realizarea a 70 de teste folosind o singură picătură de sânge.

Holmes crede că dacă analizele de sânge s-ar face cu o singură picătură, mai multe persoane ar fi dispuse să-și facă astfel de teste, lucru care ar putea ajuta la depistarea timpurie a unor afecțiuni.

Astfel de teste se realizează în prezent la facilitatea condusă de Holmes, însă tânăra speră ca soluția găsită de compania sa să fie implementată la nivel național.