Motivele pentru care unii oameni rămân SĂRACI. Diferențe majore între deciziile financiare

Publicat: 09 02. 2024, 17:32

Realizatorul radio și analistul financiar american Dave Ramsey a pornit de la propria sa educație într-o „familie din clasa de mijloc ușor inferioară” pentru a elucida, cumva, comportamentele financiare pentru diferite clase sociale.

Într-un videoclip recent, analistul oferă sfaturi privind strategiile de construire a averii și explică de ce unii oameni rămân săraci.

Dave Ramsey vorbește despre practicile dăunătoare pentru cei din clasa de mijloc și cei săraci, care nu au nicio legătură cu obiceiurile de acumulare a bogăției.

Analistul critică dependența de creditori, de casele de amanet și de împrumuturile cu titlu de proprietate în rândul celor defavorizați din punct de vedere economic.

Loteria este tentantă pentru cei săraci

Iată că 78% din biletele de Loto sunt vândute către persoane sărace, care speră într-un câștig rapid. Clasa de mijloc nu poate atinge independența financiară, fiind obstrucționată de plățile pentru mașină, maximizarea recompenselor de pe cardul de credit și împrumuturile de capital propriu.

Ciclul nesfărșit de datorii îi face, pe acești oameni, „să alerge ca un hamster în roată”.

Ramsey a vorbit și despre deciziile celor bogați, care nu se angajează să plătească dobânzi luând credite.

Acești oameni bogați nu întreabă cât avans și cât este rata pe lună și evită asemenea plăți.

Oamenii cu stare se concentrează asupra costului total și preferă adesea achizițiile directe în locul angajării de datorii, o practică despre care analistul sugerează că stă la baza dobândirii prosperității financiare.

Oamenii săraci imită „chestii de oameni bogați”

Cei săraci se inspiră, doar, de la cei bogați, plătind cash, cumpărând mașini de ocazie, finanțând vacanțele cu credite și astfel ar putea reuși să își schimbe comportamentul financiar.

Planificarea financiară nu este doar a bogaților, ci poate fi pusă în aplicare de oricine. Un specialist poate oferi strategii pentru gestionarea datoriilor, economisire, investiții și planficarea obiectivelor viitoare, precum educația, pensionarea sau cumpărarea unei locuințe, potrivit  Benzinga.com, citată de Yahoo Finance.

Sursa foto: Playground.com