Oamenii de afaceri Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu au preluat 43% din firma de salubrizare Romprest

Publicat: 26 03. 2014, 17:12

Europrest Invest SRL, firmă prin care Dragoș Dobrescu a cumpărat acțiunile, are ca obiect principal de activitate colectarea deșeurilor, precum și tratarea și eliminarea lor. Dobrescu deține și firme prezente pe piața imobiliară.

Radu Budeanu a intrat în acționariatul Roprest prin intermediul Premium Management Team. Firma a fost înființată în 2012 și nu a înregistrat nicio activitate până în prezent. Budeanu mai deține People Magazine Division, Cancan TV, Cancan.ro, Media Division și High Life Grup.

3I Group PLC are mai multe participații în mai multe companii din România.

În Romprest a rămas acționar și Detaco Ltd., o societate de tip holding înmatriculată în Canada, al cărei unic obiect de activitate îl reprezintă deținerea de participații în alte societăți. Printre acestea se numără Noor Agro International, Euro Grup Clean Products, C.F.R. Transauto, Kimytex., Green Factory Design, Antrepriza Construcții Montaj nr. 4 București și Fotbal Club Universitatea Cluj S.A.

Compania Romprest Service are ca obiect principal de activitate principal colectarea deșeurilor. Noii acționari au preluat și controlul indirect asupra filialelor Romprest, societăți active pe mai multe piețe, printre care cea a prestării de servicii de securitate privată, piața prestării de servicii de securitate în aeroporturi, servicii de facility management, servicii de curățenie a străzilor și servicii spații verzi municipale.

Acționarii Companiei Romprest Service erau, anterior tranzacției, 3I Group PLC, cu 43,7%, Detaco Ltd., cu 42,7%, Compania Națională Aeroporturi București (10%) și Firstcom LLC, cu 3,5%.

„Tranzacția notificată nu va modifica în niciun fel structura pieței, neexistând relații pe orizontală sau verticală între societăți din grupurile achizitorilor și cel al societății achiziționate. Concentrarea economică notificată nu va schimba ierarhia pe nicio piață relevantă identificată și nu va determina crearea sau consolidarea unei poziții dominante care să conducă la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenței pe piața românească sau pe o parte a acesteia”, se arată în decizia Consiliului Concurenței.

Compania Romprest Service avea la sfârșitul anului 2012 o cifră de afaceri de 273 milioane de lei (61 milioane de euro) și peste 2.700 de angajați.