• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Oferte pentru Revelionul 2011: plajele exotice, pârtiile din Austria și „Spania pentru pensionari”

Oferte pentru Revelionul 2011: plajele exotice, pârtiile din Austria și „Spania pentru pensionari”
Nici nu s-a terminat vara că au și început să apară ofertele de vacanță pentru Revelionul 2011 în străinătate.

Nici nu s-a terminat vara că au și început să apară ofertele devacanță pentru Revelionul 2011 în străinătate. Cei care îșiplanifică vacanța de iarnă pot să aleagă dintre destinațiile pecare agențiile le-au scos la vânzare până acum, de la cele exoticedin zona Oceanului Indian și a Mării Caraibelor până la țările undese pot practica sporturile de sezon, precum Austria și Italia.”Pachetele apărute pe piață până acum sunt «de semnal», grosul încănu a apărut. Ofertele vor deveni numeroase la sfârșitul luniiseptembrie – începutul lunii octombrie”, a declarat pentruGândulCiprian Enea, consultant besttourism.ro.

La acestea se adaugă Spania – în cadrul programului pentruseniorii europeni, care începe la 1 octombrie și durează până lasfârșitul lunii aprilie. Nu numai pensionarii pot sta o săptămânăla un hotel de patru stele cu pensiune completă, la un preț de 395de euro (sumă care include și biletul de avion plus taxeleaferente), ci și cei tineri, pentru că fiecare senior are dreptulsă-și ia un însoțitor mai puțin vârstnic. Agențiile au deja cererinumeroase pentru Crăciun și Anul Nou și se gândesc la osuplimentare a locurilor. „Biletele pentru luna octombrie s-auepuizat deja în România. Programul are succes, deși nu a beneficiatde promovare „, a declarat pentru Gândul CristianPandel, managerul Christian Tour – agenție care are dreptul săvândă pachetele „Travel Senior” în România și Ungaria.

Cât costă petrecerea de Anul Nou

Ciprian Enea spune că prețurile pachetelor turistice pentruiarnă se anunță la fel ca anul trecut. Turiștii care obișnuiescsă-și rezerve bilete din timp nu trebuie să-și facă iluzii preamari în privința reducerilor la pachetele turistice, careîntotdeauna sunt mai mici decât în sezonul estival și nu depășesc10%. Explicația este că timpul este prea scurt pentru a puteaobține un discount de cel mult 40%, ca la ofertele de early bookingpentru vară, puse la vânzare încă din ianuarie. De exemplu, osăptămână la schi în Austria, la o pensiune de trei stele cudemipensiune, costă 399 euro/persoană în perioada Revelionului, iarla patru stele – 730 de euro, ambele cu transportul pe contpropriu. Agențiile promit o reducere de 3% din prețul de bazăpentru rezervările făcute până la 31 octombrie.

Revelionul în variantă exotică costă peste 1.000 deeuro/persoană în Thailanda, timp de o săptămână. Prețul nu includeînsă taxele de aeroport plus cina festivă și taxa de viză. Un sejurde nouă zile în Hong Kong se vinde cu aproape 1.200 deeuro/persoană, fără taxele de aeroport și cină.

Inchide