Patronatul, despre OUG 114: Nu poate fi abrogată fără a se ține seamă de efectele ei / Tăriceanu: Am discutat despre OUG 114

Publicat: 06 06. 2019, 18:43

Silvia Vlăsceanu a mai adăugat că în domeniul energiei, ordonanța a determinat un regres de cinci ani de zile.

Ordonanța de urgență 114 a mai fost criticată și de Mihai Bogza, directorul executiv al Confederației patronale Concordia, care a definit-o drept „o lege profund vehementă, un atac pentru întregul mediu de afaceri” care a fost prezentată într-un „discurs total antieuropean”.

„Nimeni nu a demonstrat vreodată că OUG 114 ar avea efecte pozitive”, a susținut directorul executiv Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

Discuțiile au avut loc în contextul conferinței de presă susținute de confederația Concordia, miercuri, în care mai mulți actori ai mediului de afaceri, precum Bogdan Preda, director executiv al Consiliului Patronatelor Bancare, Mihai Matei, Vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Soluții, Radu Căprău, directorul diviziei Downstream Oil al OMV Petrom, Eduard Florea, Eduard Floria, membru în Consiliul Director al Federației Patronale Petrol și Gaze au dezbătut colaborarea dintre patronate și sindicate în procesul legislativ.OUG 114/2018 este un act normativ adoptat de către Guvernul Dăncilă la finele anului trecut care a afectat mai multe ramuri ale economiei, cum sunt energia, piața bancară sau telecomunicațiile. O serie de prevederi au fost modificate prin OUG 19/2019.

Tăriceanu, după întâlnirea cu Dăncilă: Am discutat despre OUG 114

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre OUG 114/2018 privind unele măsuri fiscale. El a anunțat că vor exista consultări cu sectoarele economice pentru a veni cu corecții în privința ordonanței.

„Am discutat despre OUG 114 modificată și împreună cu dna prim ministru și cu colegii din PSD, am convenit că trebuie făcută o analiză completă asupra ordonanței pe cele patru domenii; bancar, energie, societățile de pensii private și telecomunicații și să vedm dacă au rămas ceva prevederi care afectează în mod negativ mediul de afaceri. Sunt și prevederi care, fără îndoială, trebuie păstrată pentru că nu tot ce a fost în ordonanță poate fi criticabil, dar vom avea consukltări cu aceste sectoare economice pentru a asculta puncte de vedere și avem dosponibilitatea să facem corecții dacă mai este nevoie în momentul de față”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că a stabilit cu Viorica Dăncilă „că trebuie un semnal dat clar mediului de afaceri în sensul de a arăta disponibilitatea de a corecta eventualele deficiențe pe care ordonanța încă ar putea să le mai producă”.