Pest 18.000 de tichete rezervate prin Programul Rabla: Avocatul Poporului, printre beneficiari

Pest 18.000 de tichete rezervate prin Programul Rabla: Avocatul Poporului, printre beneficiari
Publicat: 24/09/2015, 19:00

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care gestionează programul, anunță de asemenea închiderea unei noi etape de evaluare a dosarelor depuse de persoanele juridice și instituțiile publice pentru Rabla 2015.

Până în prezent, la registratura AFM au fost depuse 2.043 de dosare de către persoanele juridice și instituțiile publice. Au fost analizate 1.243 dosare, din care 618 dosare au fost acceptate, pentru 2.089 de autovehicule și 625 dosare au fost respinse.

Pe lista beneficiarilor persoane juridice se regăsesc, printre alții, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (cu 22 de tichete rezervate), Poliția Locală Pitești (11 tichete), Autoritatea Navală Română (10 tichete), Ministerul Educației (5 tichete), Avocatul Poporului (4 tichete). Alte 118 tichete sunt rezervate de o unitate militară din județul Prahova.

Lista persoanelor juridice și a instituțiilor publice, care au fost acceptate în program, este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunea aferentă programului.

Firmele, instituțiile și reprezentanții profesiilor liberale interesați să participe la programul Rabla pot depune dosarele de finanțare la sediul AFM până pe 30 septembrie 2015.

Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice și 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei mașini mai vechi de 8 ani se obține o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.

Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce personele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziția unui autoturism cât mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) și 2.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu mențiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei și unul din celelalte două categorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase