Restaurantul din București unde se comandă 3.000 de ciolane pe lună. Mai bine de 30% dintre clienți sunt străini

Publicat: 17 10. 2014, 09:31
Actualizat: 20 03. 2019, 17:56

Străinii care intră în restaurant sunt curioși să afle mai multe despre bucătăria tradițională așa că ajung să comande mici, ciorbă de burtă sau de perișoare și cheltuiesc, în medie, 20 de euro la masă.

„Străinii sunt mai largi la pungă”, a declarat Dragoș Petrescu, administratorul Caru’ cu Bere și proprietarul lanțului de restaurante City Grill. El a mai adăugat că restaurantul, care a împlinit 135 de ani de la înființare, nu este promovat pe piața externă și că faima acestuia în rândul turiștilor străini care ajung în Centrul Vechi vine prin „cea mai bună metodă de promovare – gura târgului”.

FOTO: Facebook/Caru’ cu Bere

„Dacă îți faci treaba foarte bine și îi primești cum poți mai bine la tine în casă ei vor aduce alți oameni”, a explicat administratorul Caru’ cu Bere.

La restaurantul de pe strada Stavropoleos se păstrează o mare parte din meniul inițial, se servește „berea casei”- produsă special de către Ursus pentru Caru’ cu Bere și se consumă 3.000 de ciolane pe lună.

FOTO: Facebook/Caru’ cu Bere

Dragoș Petrescu estimează că business-ul grupului pe care îl conduce va ajunge anul acesta la 20 de milioane de euro, dintre care 5,5 – 5,8 milioane de euro vor fi reprezentate de Caru’cu Bere, în creștere față de anul anterior.

Când se vor încheia lucrările de renovare de la Caru’ cu Bere

Principalul lucru care a asigurat longevitatea restaurantului Caru’ cu Bere este chiar construcția imobilului în care este amplasat acesta, este de părere Mircea Nicolae, nepotul fondatorului restaurantului.

„Lucrarea fiind foarte bună a rezistat cutremurelor”, a explicat Mircea Nicolae, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării a 135 de ani de la înființarea Caru’ cu Bere.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

De-a lungul anilor au apărut însă unele probleme cu fațada clădirii, iar după ce un corp a căzut peste o masă aflată afară s-a luat hotărârea de a începe mai multe lucrări de renovare și de restaurare. Acestea urmau să ajute și la amenajarea etajelor superioare ale imobilului. „Avem deja un an și jumătate de lucrări. Vor continua încă un an și jumătate”, a spus Dragoș Petrescu, în cadrul aceluiași eveniment.

Pentru realizarea lucrărilor de restaurare a clădirii Caru’ cu Bere proprietarii au făcut un împrumut, despre care Mircea Nicolae a explicat că va fi restituit, cel mai probabil, de urmași.