Scoala de training din România în care Bosch investește 6 milioane de euro

Publicat: 09 10. 2017, 19:41
Actualizat: 28 09. 2018, 00:29

Managerul general al fabricii Bosch din Jucu, Konrad Kaschek, a declarat, luni, că programul de școală duală deschide elevilor o modalitate de competenență suplimentară, care le va permite să înceapă o carieră în domeniul tehnologiilor avansate și le poate asigura un loc de muncă la Jucu.

„Inaugurăm centrul de training la fabrica din Jucu, în urma unei investiții de 6 milioane de euro, dedicat pregătirii a aproximativ 100 de elevi pe an în sistemul de educație dual, dar și dezvoltării continue a angajaților. Vorbim despre materialul din care vom clădi viitorul, iar combustibilul viitorului sunt oamenii care vor lucra în diverse domenii. Elevii urmează programul Școala Duală Bosch, din sistemul de educație dual, care deschide acestora o modalitate fiabilă de competență suplimentară, capabilă să le permită începerea unei cariere solide în domeniul tehnologiilor avansate. Îi pregătim pentru viitor, pentru provocările industriei 4.0 și încercăm să le asigurăm acestor elevi un loc de muncă după absolvire în fabrică”, a spus Kaschek.

Noul centru de training se întinde pe o suprafață de 4.400 de mp, fiind prevăzut cu săli de instruire, ateliere dotate cu echipamente de ultimă generație, care permit pregătirea profesională în domeniul electronicii și electromecanicii, dar și cu laboratoare dedicate centrului de inginerie Bosch.

Până la sfârșitul anului viitor, în cadrul centrului de training specialiștii companiei vor susține peste 300 de sesiuni de instruire.

Fabrica Bosch din comuna Jucu funcționează din 2014, având în prezent 2.500 de angajați, iar la jumătatea anului viitor se va extinde cu o nouă hală de producție, mai mare decât cea existentă. În cadrul fabricii se produc, printre altele, calculatoare care controlează airbag-urile mașinilor, iar din ianuarie 2018 fabrica din Jucu va fi singura din lume care va produce calculatoare pentru motoarele mașinilor din grupul Volkswagen.