Topul celor mai bogate și al celor mai sărace zone din România. Unde se câștigă cel mai bine

Publicat: 06 09. 2020, 15:51
Topul celor mai bogate și al celor mai sărace zone din România. Unde se câștigă cel mai bine / Foto: Shutterstock

Pornind de la 3 indicatori: salariu, șomaj și numărul de pensionari la un salariat, s-a arătat că județele Teleroman și Buzău sunt cele mai sărace din România. Pe de altă parte, Bucureștiul stă cel mai bine la acest capitol.

Bucureștiul are cel mai bun indicator – 123, fiind urmat de Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu. În schimb, prin prisma indicatorilor enunțați, Vrancea, Vaslui, Suceava, Buzău și Teleorman sunt județele cele mai vulnerabile, se arată într-un clasament întocmit de HotNews.ro.

În Capitală se câștigă cel mai bine, salariul mediu net fiind de 4.258 de lei. Apoi urmează Cluj, unde angajații primesc în mână peste 3.700 de lei și de Timiș (3.500 de lei).

Cele mai mici salarii sunt în județele Suceava, Vrancea și Buzău – sub 2.600 de lei, iar în Teleorman și Neamț, angajații primesc circa 100 de lei în plus.

Câți bani câștigă polițiștii locali

Surse din structurilor de poliție locală au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că un polițist local fără studii superioare, cu liceul la bază, ajunge să beneficieze de o remunerație lunară de 4.000 -4.500 de lei.

Altfel stau, însă, lucrurile, atunci când vine vorba despre cei cu vechime și studii superioare, indiferent de domeniul absolvit. În cazul acestora, lefurile fac un salt uriaș. Un polițist local bucureștean a povestit că, un angajat cu vechime și cu studii superioare ajunge, în funcție de primăria la care lucrează și la 9.000 de lei pe lună, bani în care este inclusă și norma de hrană.

„Nu contează studiile, contează să existe diploma de licență. Cu tot cu normă de hrană, în funcție de primărie, se câștigă undeva între 7.000 și 9.000 de lei, fără să vorbim aici despre cei care ocupă funcții de conducere”, au spus sursele citate.