GÂNDUL LIVE. Medicul nutriționist Simona Carniciu, despre viermele de făină, declarat sigur pentru consumul uman: „Este o bună sursă de proteină și de alți nutrienți!” – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu

Medicul nutriționist Simona Carniciu a vorbit în cadrul ediției de joi, 14 decembrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre viermele de făină care a fost declarat sigur pentru consumul uman și în Europa. 

Medicul specialist este de părere că proteina din viermele de făină este una bună comparativ cu alte surse care sunt mult mai dăunătoare pentru consumul uman și care se folosesc în comerț.

Nutriționist: „ Va fi o sursă de hrană”

„Din păcate avem o abundență alimentară de care abuzăm și cu siguranță vom termina resursele de hrană. Trebuie să ne gândim acum la toată schimbarea planetară pe care o provoacă pandemia și cred că nu o să fie vorba de mii de ani, ci de ani în care resursele de hrană se vor împuțina și va trebui să mâncăm mai puțin sau să ne gândim la alte surse de hrtană accesibile, cel puțin pentru o altă categorie de populație care nu are resurse financiare suficiente. Va fi o sursă de hrană, dar atât timp cât nu știi ce conține un anumit preparat, nu te deranjează dacă arată bine. Noi mâncăm într-adevăr cu ochii, apoi cu gustul. Și faptul că se declară, chiar dacă este o insectă, ca fiind sigură pentru consumul uman, asta nu certifică decât faptul că este o bună sursă de proteină și de alți nutrienți care pot fi utilizați versus alte surse, care, vă spun sincer, probabil sunt mult mai dăunătoare pentru consumul uman decât acestea”, a declarat medicul nutriționist.

„Mâncăm multe prafuri care au origini mult mai incerte și mult mai nesănătoase decât viermele de făină”

„Din punct de vedere nutrițional, de departe este mai sigură și mai sănătoasă proteina din acel vierme, dar, bineînțeles că omul s-ar putea inițial să aleagă carnea de porc, pe care o știe de foarte mult timp. Însă, pe măsură ce va trece vremea și efectiv cultura noastră se va schimba, de exemplu, în Asia se consumă și este normalitate, în viitorul apropiat o să devină o normalitate inclusiv în această parte a Europei pentru că vei alege surse de hrană sănătoase versus cele nesănătoase datorită faptului că bolile cronice sunt în continuă creștere. Din păcate, pandemia nu a făcut decât să le sporească. O să ne reorientăm. Dacă ne gândim bine că mâncăm multe prafuri care au origini mult mai incerte și mult mai nesănătoase decât viermele de făină pe care, cel puțin, oamenii din generația mea sau ușor mai în vârstă au văzut cu siguranță acești viermi în făina pe care o cerneam la țară acum mai mulți ani, pentru că mai nou nu mai vedem acest lucru”, a susținut Simona Carniciu la GÂNDUL LIVE.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide