MEMORABIL. Cum a scos Monica Pop un vierme de 10 cm. din ochiul unui pacient apoi l-a prezentant presei, într-un borcan /IMAGINI

Redactor:
Gandul
MEMORABIL. Cum a scos Monica Pop un vierme de 10 cm. din ochiul unui pacient apoi l-a prezentant presei, într-un borcan /IMAGINI

Monica Pop, șefa Spitalului Clinic de Oftalmologie din București, este unul dintre cei mai apreciați medici din România, care are mai mereu opinii pertinente în legătură cu problemele sociale din România.

Celebrul medic este însă foarte dur atunci când vine vorba de sănătate, mai ales în ceea ce privește vederea noastră.

Nu de puține ori, Monica Pop a răbufnit în direct și a povestit cazuri șocante de oameni care au rămas fără vedere și s-a luptat foarte mult pentru interzicerea petardelor care au mutilat extrem de mulți copii.

„Pacientul se simte bine, avea chef de glume”

Unul dintre cele mai șocante cazuri prezentante de Monica Pop a avut loc acum 10 ani, când a venit în conferița de presă cu un vierme într-un borcan, scos din ochiul unui pacient.

Un vierme de peste 10 centimetri a fost scos atunci de medicii de la Spitalul Clinic de Oftalmologie din ochiul unui bucureştean.

„L-am operat şi i-am scos din ochi un vierme de peste zece centimetri”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie din Bucureşti, profesor doctor Monica Pop.

„Vestea bună este că bărbatul se simte bine şi vederea nu i-a fost afectată. Chiar avea chef de glume după ce am terminat intervenţia chirurgicală pe care a urmărit-o până la sfârşit. Nu am mai întâlnit un astfel de caz în toată cariera mea, de peste trei decenii”, a încheiat Monica Pop.

Monica Pop este foarte implicată în problemele create de pandemia de coronavirus.

Medicul a declarat recent că pentru unele persoane, cum sunt cele care suferă de deviație de sept, purtatul măștii nu va fi ușor.

„Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie Monica Pop pentru Mediafax.

AVERTISMENT. Este bine să facem pauză

Cunoscutul medic mai spune că este bine să faci pauza de la purtarea măștii cât de des se poate.

“Trebuie pe cât se poate să faci pauză de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă”, a mai spus Monica Pop.

 

Inchide