GÂNDUL LIVE. Mihai Morar: „Mi se pare că suntem țara care respectă cel mai puțin restricțiile. Dar autoritățile ar fi trebuit să comunice mai bine. Eu nu suport autoritatea fără explicații” | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei

Mihai Morar a vorbit marți la GÂNDUL LIVE despre felul în care l-a afectat criza provocată de pandemia de COVID-19, dar și despre modul în care societatea se raportează la această criză.

Astfel, Morar spune că, deși deține trei cafenele, iar situația actuală îl afectează, ar prefera să nu se considere o „victimă a pandemiei”.

„Am niște cafenele pe care încerc să le țin în viață, mici, de câte 20 de metri pătrați. Încerc să le țin în viață în perioada asta cât s-o mai putea. Dar nu vreau să mă plâng, nu sunt o victimă a pandemiei, încercăm să supraviețuim, să nu tăiem salariile, să le dăm cafea oamenilor și așa mai departe. Dar eu cred în regula asta: cu cât consumi mai multă energie, cu atât produci mai multă energie. Acum depinde și de care energie”, spune el.

Jurnalistul spune și că societatea trăiește într-un „stres cronic” de mai bine de un an, de când a început pandemia, iar fiecare persoană reacționează diferit la stres.

Mihai Morar: Respect ceea ce pot să înțeleg

Deși înțelege că este nevoie de unele măsuri pentru limitarea pandemiei, Mihai Morar spune că autoritățile ar fi trebuit să comunice mai bine atunci când au decis să impună restricții.

El deplânge și faptul că, din punctul său de vedere, România a luat foarte târziu măsuri de restricție și, pe lângă asta, românii nu sunt cei mai disciplinați europeni atunci când vine vorba de respectarea acestor măsuri.

„Eu de felul meu fierb, nu suport, de exemplu, autoritatea asta pusă fără să fie explicată cum trebuie. Respect ceea ce pot să înțeleg. De ce luăm măsura asta? Pentru că ne duce în punctul ăla.

Noi suntem nicicum. Adică mi se pare că suntem și țara care a luat cel mai târziu măsurile de restricție, suntem și țara care respectă cel mai puțin, în continuare e o veselie. Eu cred că e vorba și despre comunicare, iar în vârful treburilor sunt niște oameni care poate că sunt bine intenționați, dar nu știu să comunice”, a spus Mihai Morar la GÂNDUL LIVE.

Morar: Au existat vremuri și mai grele pentru libertate decât acum

Cu toate acestea, Morar atrage atenția și asupra faptului că, deși unii insistă să pună accentul pe ideea de libertate atunci când se opun restricțiilor, românii au acum mult mai multă libertate decât au avut în alte perioade ale istoriei.

Totodată, el spune că nu crede că „ne mai întoarcem la ce a fost”.

„Stresul e o eliberare chimică, nu e doar o percepție, dar depinde cum îl tratăm fiecare. Și asta depinde de o grămadă de variabile. Dar în primul și în primul rând cred că ar trebui să ne întoarcem la noi și asta cu libertatea, că de aici plecasem, au fost vremuri mult mai grele pentru libertate decât acum. Totuși, trăim o vreme de liniște socială și economică, după cum se vede, pandemia asta nu a lovit economia așa de tare. Sau nu știm încă”, a spus Morar la GÂNDUL LIVE.

El crede că dintre țările europene, România este țara care a avut cel mai mult timp deschise restaurantele, terasele etc, iar unele dintre ele nu au respectat întocmai regulile. Potrivit lui Morar, HoReCa nu ar trebui să se plângă, tocmai pentru că au existat alte sectoare și mai puternic lovite.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, despre cine va câștiga Survivor România. Anunțul surpriză ai Faimosului
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
×