Asasin italian, care aparține uneia dintre cele mai puternice organizații MAFIOTE din țară, găsit după 16 ani: Făcea pizza în Franța „în restaurantul visurilor sale”

Asasin italian, care aparține uneia dintre cele mai puternice organizații MAFIOTE din țară, găsit după 16 ani: Făcea pizza în Franța „în restaurantul visurilor sale”
Edgardo Greco, prins în Frața / Sursa foto: Interpol
Publicat: 03/02/2023, 14:39
Actualizat: 03/02/2023, 18:59

Un criminal italian, despre care se crede că aparține uneia dintre cele mai puternice organizații mafiote din țară, a fost prins și arestat, după ce autoritățile l-au căutat timp de 16 ani. Edgardo Greco era condamnat pentru că a bătut doi frați până i-a lăsat fără suflare.

Edgardo Greco, în vârstă de 63 de ani, este suspectat că aparține celebrei ’Ndrangheta, o puternică organizație mafiotă din Calabria, sudul Italiei.

Interpol a declarat că a fost arestat joi în orașul francez Saint-Etienne, unde a condus la un moment dat un restaurant italian folosind alt nume, potrivit procurorilor francezi.

Descris ca un „fugar periculos”, Greco a fost căutat în Italia pentru a executa o pedeapsă de închisoare pe viață pentru uciderea lui Stefano și Giuseppe Bartolomeo, a declarat joi Interpol într-un comunicat, scrie The Guardian.

El este acuzat și că a încercat să îl omoare și pe Emiliano Mosciaro „în cadrul unui război mafiot între bandele Pino Sena și Perna Pranno, care a marcat începutul anilor ’90”.

Bătuți până la moarte într-un depozit de pește

Frații Bartolomeo au fost bătuți până la moarte cu bare de fier într-un depozit de pește în ianuarie 1991, a declarat poliția italiană. Corpurile lor nu au fost găsite niciodată și se crede că au fost dizolvate în acid.

În Saint-Etienne, în iunie 2021, Greco a devenit proprietarul unui restaurant italian numit Caffe Rossini Ristorante, pe care l-a condus până în noiembrie 2021, au declarat procurorii francezi.

Făcea pizza „în restaurantul visurilor sale”

Potrivit documentelor consultate de Agenția France-Presse, acesta a folosit numele Paolo Dimitrio și a lucrat și în alte restaurante italiene din oraș.

„Paolo Dimitrio deschide restaurantul visurilor sale”, spune titlul articolului din ziarul local Le Progres, publicat la deschiderea localului.

După arestarea sa la primele ore ale dimineții, el s-a prezentat în fața unui magistrat de instrucție din Lyon, care l-a notificat oficial cu privire la mandatul de arestare emis în Italia, au spus procurorii. Apoi a fost plasat în detenție.

‘Ndrangheta a fost considerată cel mai extins și mai puternic grup mafiot din Italia, conform Interpol, care operează în întreaga lume și are legături strânse cu piața neagră cu cocaină care ajunge în Europa din America de Sud.

Arestarea lui Greco a avut loc la o săptămână după ce poliția italiană a declarat că a destructurat un grup mafiot din Ndrangheta care domina o zonă mare din sudul Calabriei și a confiscat bunuri de peste 250 de milioane de euro (270 de milioane de dolari).

Cincizeci și șase de persoane, multe aflate deja în închisoare, au fost cercetate penal pentru o serie de infracțiuni, inclusiv conspirație legată de mafie, violență, șantaj, răpire, luare de mită și deținere de arme, au declarat poliția și procurorii.

Luna trecută, poliția italiană l-a arestat pe unul dintre cei mai notori șefi ai mafiei siciliene Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro, care fugea de 30 de ani.

Bătrânul de 60 de ani a fost arestat după ce a vizitat o clinică medicală din capitala siciliei, Palermo.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase