CRIME care au șocat planeta. ”Bunicuța” ademenea bătrâni în pensiune, apoi îi omora și le încasa ajutorul social. Victimele erau îngropate în grădină

CRIME care au șocat planeta. ”Bunicuța” ademenea bătrâni în pensiune, apoi îi omora și le încasa ajutorul social. Victimele erau îngropate în grădină
Casa în care criminala în serie Dorothea Puente a ucis aproximativ 15 oameni a fost vândută la licitație, în 2010, pentru suma de 215.000 de dolari sursă foto:profimedia
Publicat: 13/08/2023, 09:00

Cu părul alb și un chip de bunicuță blândă, ascuns după o pereche de ochelari mari, care o făceau să pară și mai simpatică, Dorothea Puente era văzută ca o binefăcătoare a celor nevoiași. Își transformase locuința din Sacramento în pensiune pentru bătrâni și persoane cu dizabilități. Odată ajunși însă în casa ei, oamenii nu mai ieșeau niciodată. Erau drogați, apoi sufocați și îngropați în grădină. După ce scăpa de ei, Puente, suspectată că ar fi comis 15 crime, le încasa ajutorul social.

După ce a divorțat de cel de-al patrulea soț, Dorothea Puente și-a transformat casa din Sacramento, California, în pensiune, unde găzduia persoane în vârstă și fără adăpost, unele având și deficiență mintală.

Neputința și starea lor de sănătate precară au ajutat-o pe Puente să își pună în aplicare planurile criminale, fără ca cineva să își dea seama de ceea se întâmpla în această pensiune a morții.

Amabilitatea pe care o afișa atunci când își întâmpina oaspeții îi convingea, încă de când îi treceau pragul casei, că se află în cel mai potrivit loc pentru ei. Puente avea reputația că își răsfață clienții cu mici cadouri și mâncare bună, pe care o gătea chiar ea, fiind o bucătăreasă foarte pricepută. Nimic nu le-ar fi dat de bănuit celor care se cazau aici că cea care le urează bun venit cu zâmbetul pe buze este o criminală în serie.

Pozând într-o bătrânică inofensivă, Puente le sugera copiilor să i se adreseze cu un apelativ pe măsură. ”Spuneți-mi bunica!”, îi îndemna ea pe cei mici.

Își droga victimele, apoi le sufoca

Dorothea Puente, care avea 59 de ani în momentul în care a fost prinsă, și-a început seria crimelor în 1982.

Mai întâi, își droga victimele cu somnifere, apoi le sufoca și le îngropa în grădina proprietății sale, misiune pentru care angajase foști deținuți. După ce le omora, ucigașa încasa indemnizația de ajutor social a victimelor sale.

Ororile care se petreceau dincolo de zidurile casei au fost descoperite abia în 1988, de către Judy Moise, o asistentă socială.

Judy a început să-și pună întrebări când unul dintre foștii ei pacienți, un bărbat fără adăpost și cu probleme psihice, Alvaro Gonzalez Montoya, a dispărut când se afla în grija lui Puente.

Judy și-a dat seama că Puente ascunde ceva în momentul în care a întrebat-o de Alvaro. I s-a răspuns că acesta a plecat în vacanță în Mexic, împreună cu fratele său, în condițiile în care bărbatul nu îi vorbise niciodată asistentei despre familia lui.

Îngrijorată de discuția cu Puente, Judy l-a descusut pe unul dintre locatarii pensiunii, care i-a confirmat cele mai negre bănuieli. ”Ceva nu este în regulă. A săpat multe gropi”, i-a spus acesta asistentei sociale, care a alertat imediat poliția.

Polițiștii au găsit în grădină șapte cadavre

Polițiștii au percheziționat casa, dar nu au găsit niciun indiciu compromițător. Atunci i-au cerut proprietarei acordul de a săpa și în grădină.

Puente a acceptat, ba chiar le-a dat polițiștilor o lopată în plus, ca să poată săpa mai ușor. În timp ce polițiștii săpau în grădină, ”bunicuța” îi supraveghea de la geamul camerei sale situată la etaj.

Primul cadavru pe care l-au descoperit a fost cel al unei femei de 78 de ani, Leona Carpenter.

Ceea ce polițiștii au crezut inițial că este pastramă de vită era, de fapt, carne umană. În ciuda descoperirii macabre din grădina sa, Puente și-a păstrat calmul desăvârșit, nu a arătat nicio emoție și a negat că ar avea vreo legătură cu acel cadavru.

A doua zi, în timp ce polițiștii continuau săpăturile, ea le-a cerut permisiunea să se vadă cu un nepot la o cafea, pretextând că vrea să se mai liniștească. Deoarece în acel moment nu exista nicio probă care să o lege de cadavrul găsit cu o zi în urmă, polițiștii au lăsat-o să plece.

După ce polițiștii au descoperit primul cadavru, ”Bunicuța” a fugit la Los Angeles, dar a fost prinsă în urma unui denunț făcut de un bărbat care o văzuse într-un bar. Sursa foto: Profimedia

Criminala nu s-a mai întors, însă a fost reținută cinci zile mai târziu, la Los Angeles, după ce un bărbat care îi văzuse fotografia la televizor a recunoscut-o într-un bar. În acest timp, în grădină s-au mai găsit alte șase cadavre, printre care și cel al lui Alvaro Gonzalez Montoya.

Pe Ruth Monroe a ucis-o după ce a convins-o să se mute la ea

Numele lui Puente a fost legat de alte două crime asemănătoare. Pe una dintre victime, Ruth Monroe, de 61 de ani, Puente a convins-o să se mute în casa ei după ce soțul femeii murise, cele două devenind foarte apropiate.

Această relație specială pe care o aveau nu a împiedicat-o însă pe Puente să îi ia viața. Ruth a murit în urma unei supradoze de medicamente, polițiștii considerând inițial că a fost vorba de o sinucidere.

De altfel, Puente declarase la poliție că aceasta era deprimată în urma morții soțului său.

”O persoană fără remușcări sau regrete”

Puente a avut probleme cu legea încă din tinerețe, când a fost arestată pentru că administra un bordel, ea însăși fiind prostituată.

Mai târziu, când lucra ca îngrijitoare, a fost prinsă că își droga clienții și le fura obiectele de valoare.

A fost închisă pentru furt și eliberată trei ani mai târziu, chiar dacă un psiholog a diagnosticat-o ca fiind ”o persoană schizofrenică, fără remușcări sau regrete, care ar trebui supravegheată îndeaproape”.

Dorothea Puente a fost acuzată, în total, de nouă crime, dar în realitate ar fi comis 15 omoruri. Dalmane, un medicament folosit pentru insomnie, a fost găsit în corpurile deshumate.

”Bunicuța” a susținut mereu că nu a comis niciuna din aceste crime.

Figura de bătrânică blajină i-a indus în eroare până și pe jurați, cărora le-a fost dificil să dea un verdict. Abia în 1993, după multe zile de deliberări, a fost găsită vinovată de trei crime și condamnată la închisoare pe viață.

Dorothea Puente a murit în închisoare, din cauze naturale, la vârsta de 82 de ani.

Casa în care s-au petrecut crimele a fost vândută la licitație, în 2010, pentru suma de 215.000 de dolari.


CITEȘTE ȘI:

CRIME care au șocat planeta! O tânără mamă și-a ”prăjit” bebelușul de o lună și jumătate în cuptorul cu microunde

Crime care au șocat planeta! Aristocratul francez care și-a ucis soția și cei patru copii. I-a îngropat sub terasă, cu statuete cu Maica Domnului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice