Crime care au șocat planeta! Aristocratul francez care și-a ucis soția și cei patru copii. I-a îngropat sub terasă, cu statuete cu Maica Domnului

Crime care au șocat planeta! Aristocratul francez care și-a ucis soția și cei patru copii. I-a îngropat sub terasă, cu statuete cu Maica Domnului
Aceasta este ”casa groazei”, unde Xavier Dupont de Ligonnès și-ar fi ucis cu sânge rece întreaga familie sursă foto: profimedia
Publicat: 30/07/2023, 09:00

În primăvara anului 2011, toți cei șase membri ai unei familii din Franța au dispărut fără nicio urmă. După două săptămâni în care rudele au încercat să ia în zadar legătura cu ei, polițiștii au mers la locuința acestora din Nantes. Cei patru copii și mama lor au fost descoperiți îngropați sub terasa casei, în timp ce capul familiei, Xavier Dupont de Ligonnès, nu a fost de găsit. Este rezumatul unei tragedii halucinante prin detaliile pe care le-a scos la iveală.

Membrii familiei aristocrate Dupont de Ligonnès erau cunoscuți de vecini ca niște oameni respectabili, liniștiți și religioși. Xavier (50 de ani), șeful unei prospere companii, și soția sa, Agnès (48 ani), o mamă catolică practicantă, care preda catehismul la un liceu, aveau patru copii pe care îi crescuseră exemplar. Benoît (13 ani), Anne (16 ani), Thomas (18 ani) și Arthur (21 ani) erau o mândrie pentru cei care le dăduseră viață, fiind foarte atașați de ei.

Absolut nimic nu anticipa drama care urma să se petreacă în casa familiei Dupont de Ligonnès. Pe 21 aprilie 2011, cei patru copii și mama lor au fost găsiți fără viață, înveliți în pături și îngropați sub terasa locuinței.

Ulterior, s-a stabilit că toți au fost drogați cu somnifere și împușcați în timp ce dormeau. Alături de aceștia, polițiștii au descoperit și cadavrele celor doi câini Labrador ai familiei, care fuseseră omorâți odată cu stăpânii lor.

A pus lângă cadavre cruciulițe și statuete cu Maica Domnului

În groapă s-au găsit, așezate lângă trupurile fără viață, rozarii, cruciulițe din lemn și statuete cu Maica Domnului.

Polițiștii francezi se aflau în fața unei crime, pe cât de șocantă, pe atât de dificil de rezolvat.

Dincolo de misterul crimei, anchetatorii trebuiau să elucideze și dispariția lui Xavier Dupont de Ligonnès, despre care nu bănuiau inițial că ar fi chiar autorul oribilei fapte.

Investigațiile minuțioase au indicat pe parcurs că cel care le luase cu sânge rece viața celor patru tineri ar fi fost chiar tatăl lor, care executase întreaga familie.

Benoît (13 ani) era mezinul familiei Dupont de Ligonnès. Sursă foto: Profimedia

Concluziile anchetatorilor le-au trezit îndoieli apropiaților familiei, care nu au putut concepe că un tată care își adora copiii ar fi putut să le curme viața într-un mod atât de brutal.

Cu toate acestea, ancheta avea să scoată la lumină aspecte care i-au îngrozit până și pe criminaliștii experimentați.

I-a mințit pe profesorii copiilor că s-au mutat în Australia

Când familia Dupont de Ligonnès nu a mai dat niciun semn de viață, iar în casă nu s-a mai observat nicio mișcare, situația a început să devină suspectă, cu atât mai mult cu cât Agnès nu a apărut la serviciu.

Cu toate acestea, soțul ei, Xavier, a sunat și l-a informat pe directorul liceului că soția sa nu poate veni să-și țină cursurile, deoarece se simte rău. Un apel similar a primit și directorul școlii unde mergeau doi dintre copii, Anne și Benoît, despre care tatăl lor a spus că sunt bolnavi, dar și cel al instituției unde învăța Arthur, fiul lui cel mare, despre care a anunțat că ar fi avut un accident de scuter.

Patru zile mai târziu, bărbatul a revenit la fiecare instituție în parte, invocând noi motive, în încercarea de a înlătura orice suspiciuni. De data aceasta, Dupont de Ligonnès s-a dat drept soția sa și i-a trimis directorului de la liceul unde femeia lucra un sms în care îi spunea că este în spital.

La rândul lor, directorii de la școlile unde învățau copiii au fost înștiințați de acesta că a fost nevoit să se mute de urgență cu serviciul în Australia și că îi retrage din instituțiile lor de învățământ.

Prin această strategie, Xavier Dupont de Ligonnès ar fi reușit să tragă de timp, astfel încât să poată fugi, fără să i se poată da de urmă, devenind astfel principalul suspect în acest caz ieșit din comun.

Agnès (48 ani), o mamă catolică practicantă, era foarte îndrăgită de comunitatea din care făcea parte, care i-a adus un omagiu după aflarea teribilei vești a morții ei. Sursă foto: Profimedia

Ca să-și poată ucide fiul preferat, i-ar fi întins o capcană

Întâmplarea a făcut ca Thomas, care avea 18 ani și care era fiul preferat al lui Dupont de Ligonnès, să nu fie acasă în acele zile, el aflându-se la studii în Angers.

Punând la cale un plan diabolic, tatăl său i-ar fi întins o capcană ca să-l convingă să vină cât mai repede acasă: i-a spus că mama sa a avut un accident de bicicletă.

Înainte de a-i curma viața, tatăl și fiul au luat cina împreună, la un restaurant, fără ca acesta din urmă să bănuiască vreo clipă ororile comise de părintele său.

La un moment dat, băiatul a început să se simtă amețit, așa că au decis să plece. Thomas a urcat în mașina tatălui său pentru a merge împreună spre locuința familiei, unde își va găsi sfârșitul. Astfel, tânărul ar fi fost ucis cu două zile mai târziu decât frații și mama sa.

Căutat de poliția din întreaga lume, nu a fost găsit niciodată

În luna mai a anului 2011, s-a emis un mandat de arestare internațional pe numele lui Xavier Dupont de Ligonnès, fiind acuzat de uciderea celor patru copii și a soției sale. Cu toate acestea, poliția nu a reușit să îi dea de urmă.

Ultima dată a fost reperat pe data de 14 aprilie 2011, în orașul Roquebrune-sur-Argens, când a scos 30 de euro de la un bancomat.

Deși, de-a lungul anilor, poliția a primit multe apeluri în care era semnalată prezența lui în anumite locuri, pistele s-au dovedit a fi false.

În octombrie 2019, poliția britanică a arestat pe aeroportul din Glasgow un bărbat despre care s-a crezut că ar fi francezul căutat în toată lumea de ani de zile. Cu toate acestea, ulterior, s-a dovedit că s-a făcut o confuzie.

Xavier Dupont de Ligonnès a fost văzut ultima dată pe data de 14 aprilie 2011, în orașul Roquebrune-sur-Argens, când a scos bani de la un bancomat. Sursa foto: Profimedia

Nu se cunoaște exact motivul oribilei crime

Există speculații conform cărora francezul s-ar fi mutat în Scoția, și-ar fi schimbat complet aspectul fizic cu ajutorul operațiilor estetice și s-ar fi recăsătorit.

Motivul acestei crime care a șocat întreaga lume nu a fost niciodată elucidat.

S-a aflat însă că Xavier era înglodat în datorii, situație financiară pe care a ascuns-o în fața familiei sale.

Acesta s-ar fi plâns apropiaților că nu mai are bani să-și întrețină copiii la școală și că în curând urma să piardă și casa în care locuia împreună cu cei patru copii și soția sa. Au existat persoane care au avansat teoria că bărbatul ar fi preferat să-și ucidă întreaga familie decât să o aducă în situația de a trăi la limita sărăciei, lucru care ar fi urmat să se întâmple din cauza datoriilor uriașe pe care le avea.


CITEȘTE ȘI:

Crime care au șocat planeta! O femeie și-a chinuit copiii până au murit, apoi i-a ținut trei ani la congelator. Frații micuților au asistat la torturi

CRIME care au șocat planeta! O tânără mamă și-a ”prăjit” bebelușul de o lună și jumătate în cuptorul cu microunde

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
×