Cum luptă alte state împotriva cruzimii față de animale. Ce se va întâmpla în pet shop-urile din San Francisco

Publicat: 18 02. 2017, 16:07

Amendamentul nu va afecta casisele licențiate, însă va stopa înmulțirile ilegale și va facilita adopția miilor de animale care se găsesc acum în adăposturile din orașul american. De asemenea, pentru a fi vândute, animalele trebuie să aibă cel puțin două luni. 

San Francisco nu este primul oraș din Statele Unite care adoptă această măsură. Ea a fost deja implementată în Los Angeles, San Diego, Chicago, Philadelphia, Boston și Austin.

„Cei mai mulți dintre iubitorii de animale sunt oripilați la gândul că animăluțul lor iubit ar putea sta într-o cușcă murdară fie și pentru o secundă sau ar putea sta singur o spăptămână, o lună sau câțiva ani. Și totuși, aceasta este soarta pe care o au mamele animalelor vândute în pet shop-uri, care sunt supuse chinului înmulțirii forțate”, au declarat reprezentanții Departamentului de supraveghere din San Francisco. 

Decizia oficialilor a fost salutată de directorul pentru programele de combatere a cruzimii față de animale din cadrul organizației PETA, Mimi Bekhechi. Aceasta a descris adoptarea acestei legi ca fiind o dovadă a adevăratei iubiri față de câinii și pisicile care-și caută o familie. 

„Pet shop-urile alimentează industrica înmulțirii comerciale a câinilor și pisicilor, care sunt ținuți în cuști murdare și al căror singur scop este nașterea cât mai multor pui care sunt apoi transporați sute de kilometri și vânduți pe mulți bani”, a explicat Mimi Bekhechi. 

Departamentul pentru protecția animalelor din San Francisco, alături de alte organizații de profil, reușesc să găsească familii pentru peste 6.000 de animale în fiecare an.