DOSARELE „LOCKDOWN”. Dezvăluiri despre cum au controlat populația, prin frică și panică induse, autoritățile din Marea Britanie / „Când le dăm o nouă variantă Covid?”

DOSARELE „LOCKDOWN”. Dezvăluiri despre cum au controlat populația, prin frică și panică induse, autoritățile din Marea Britanie / „Când le dăm o nouă variantă Covid?”
Dezvăluiri despre cum au controlat populația autoritățile din Marea Britanie / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 05/03/2023, 10:50

Matt Hancock, ministrul Sănătății. Simon Case, secretarul Cabinetului de miniștri. Damon Poole, consilierul de imagine al lui Hancock. Ex-premierul Boris Johnson. Și alți politicieni, foarte mulți, ale căror discuții private purtate în perioada pandemiei au fost demascate de presă, arătând cum s-a vrut inducerea fricii și a panicii în rândul oamenilor pentru controlul populației.

The Telegraph face dezvăluiri uluitoare în cadrul unei anchete jurnalistice de amploare, „Dosarele Lockdown”

Matt Hancock, ministrul nemulțumit oamenii vor să fie liberi

Matt Hancock, un politician plimbat pe la mai multe ministere, fără nicio legătură între ele, s-a nimerit să fie, la începutul pandemiei Covid-10, șef peste „Sănătate”. Din acest rol, a coordonat politicile de lockdown impuse de Guvern, iar azi britanicii descoperă cum el încerca, de fapt, să-i controleze inducând frica în societate.

Când le dăm o nouă variantă Covid?”, îl întreabă Hancock pe consilierul personal într-un mesaj pe WhatsApp. „Să facă pe ei de frică”, mai spune acesta. Doar îngroziți, credea ministrul Sănătății, oamenii vor respecta măsurile de „lockdown” impuse de autorități.

„Dosarele Lockdown” au la bază peste 100.000 de mesaje WhatsApp trimise între miniștri, oficiali și mulți alții și arată cum Executivul britanic a folosit această tactică a timorării populației pentru a forța respectarea blocajelor și mai ales prelungirea lor.

Într-un astfel de mesaj, Simon Case, secretarul Cabinetului, scria că „factorul frică/ vinovăție” a fost „vital” în „intensificarea mesajelor” transmise în timpul celui de-al treilea blocaj dictat de autorități (ianuarie 2021).

Tot pe atunci, Matt Hancock, ministrul Sănătății, sugera că o nouă tulpină de Covid, recent apărută (varinanta alpha), ar fi utilă în pregătirea terenului pentru impunerea unui nou blocaj la nivel național, speriindu-i pe oameni suficient cât să se conformeze. Propunerea lui a fost considerată „excelentă” de Poole, consilierul grăbindu-se să-i spună ministrului că „putem rostogoli povestea cu noua tulpină ca să-i potolim și pe parlamentarii conservatori, că deja sunt furioși cu privire la la perspectiva unor măsuri mai stricte”.

Îi speriem pe toți cu noua tulpină Covid”, i-a răspuns Hancock consilierului său. „Da, asta le va schimba comportamentul”, a concluzionat Poole.

Alte discuții pe WhatsApp, din iunie 2020, arată cum ministrul Sănătății și sir Patrick Vallance, consilierul științific al Guvernului, erau mulțumiți de faptul că un studiu privind reducerea răspândirii virusului SARS-CoV-2 nu a fost distribuit de mass-media, în timp ce un sondaj „sumbru”, total opus acestui studiu, fusese preluat masiv de presă. „Dacă vrem ca oamenii să fie obedienți, poate că nu este un lucru rău și așa trebuie”, i-a scris Hancock consilierului guvernamental.

Boris Johnson, un premier indecis

Îngrijorat că discuțiile privind Brexitul vor domina titlurile ziarelor și nimeni nu va mai fi interesat de narațiunea „restricții în Covid”, ministrul Sănătății îl chestionează pe Damon Poole: „Când vom da drumul la noua variantă?”.

The Telegraph dezvăluie mesaje care sugerează că premierul Boris Johnson era când sceptic, când zelot în privința restricțiilor ce trebuiau impuse de autorități. La două zile după introducerea celui de-al doilea blocaj național, în noiembrie 2020, el întreba: „Cum sunt datele astăzi? Mulți spun că ne-am panicat prea devreme etc”.

Psihologii susțin că mesajele Guvernului în timpul pandemiei Covid, inclusiv utilizarea tacticilor de frică în campaniile de informare declanșate de Ministerul Sănătății, au fost „extrem de lipsite de etică”. Mai mult, psihologii arată că panica indusă în rândul populației a contribuit la excesul de decese non-Covid și la creșterea tulburărilor de anxietate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost „abuzat” după moarte, acuză văduva lui
A murit după ce a născut! 'A avut o sarcină normală, apoi...'
Un val de praf saharian loveşte România. Unde se vor înregistra cele mai mari concentraţii
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia DUSTER 2024, surprinsă în România cu numere de probe - VIDEO
Momente cumplite la Craiova! Răpus de durere, tatăl adolescentei ucise în Grădina Botanică a trecut...
Rusia amenință că va ataca NATO, dacă Franța va trimite trupe în Ucraina: „Putem vorbi...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
MOMENTUL în care ROMÂNIA și-a pierdut CEL MAI PREȚIOS teritoriu
Putin CUTREMURĂ toată omenirea! Anunţul ISTORIC făcut chiar azi, 29 februarie
Noutățile Netflix martie 2024. Ce filme și seriale noi apar
Andreea Bălan, peripeții la miezul nopții. Jurata Te cunosc de undeva! nu a putut intra...
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Antropologii au găsit o structură de piatră în Anzi mai veche decât piramidele din Egipt