EXCLUSIV VIDEO | Cât de mult a afectat lockdown-ul afacerile Băneasa Shopping City

Publicat: 20/02/2023, 14:00
Actualizat: 20/02/2023, 15:11

Perioada de lockdown din 2020 a diminuat cu 12 milioane de euro cifra de afaceri a Băneasa Shopping City, ca efect al neîncasării chiriilor. Câștigurile au fost însă diminuate și ulterior, deoarece, urmare a măsurilor impuse de autorități, unele sectoare, precum restaurantele sau cinematograful, nu au funcționat la capacitate maximă. “Am redus chiriile și am proratat cu gradul de ocupare impus”, a explicat Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City, la Gândul Exclusiv.

Măsura de a nu încasa chirii pe perioada lockdown-ului a fost una asumată de conducerea Băneasa Shopping City.

Pandemia, că la asta ne referim, a adus, din nefericire, împreună cu ea, niște timpuri extrem de dificile, prin care am trecut cu toții, iar, din punct de vedere al businessului, retailul a fost una dintre cele mai afectate industrii din cadrul economiei.

De la început ne-am mobilizat și am luat măsuri pentru a ne asigura că trecem ușor peste aceste perioade. Dacă la început, în martie (n.r. – martie 2020), odată cu instaurarea lockdown-ului, decizia noastră a venit rapid, și anume aceea de a nu încasa chirii pe această perioadă, fiind o decizie asumată pentru că nu am știut care este durata acestui lockdown, ulterior, după redeschiderea centrului comercial, am continuat în direcția enunțată anterior, în funcție de fiecare sector în parte și în funcție de ce măsuri s-au luat la fiecare moment în parte, pe întreaga perioadă”, a explicat Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City, la Gândul Exclusiv.

Altfel spus, chiriile retailerilor afectați de măsurile impuse de autorități au fost reduse.

“Dacă în cazul HORECA, de exemplu, în momentul în care autoritățile impuneau un grad maxim de ocupare din punct de vedere al meselor și scaunelor, să zicem, în cazul restaurantelor, afectându-le capacitatea de a opera businessurile, noi veneam și, proactiv la momentul acela, am proratat chiria cu gradul de ocupare impus de autorități.

În același timp, spre exemplu cinematograful, dar și alte tipuri de business, au fost tratate la fel de coerent, împreună cu sau în linie cu măsurile pe care le primeam la momentul respectiv. Noi am susținut businessurile care se desfășoară sub cupola noastră, pentru un parteneriat de lungă durată”, a mai spus Arthur Popa.

Conform acestuia, măsurile au dus la o diminuare a veniturilor. Însă, scopul a fost unul clar: parteneriat pe termen lung.

Impactul măsurilor a fost cuantificat la valoarea de 12 milioane de euro, valoare aferentă doar lockdown-ului. Sunt sume pe care noi nu le-am mai realizat, nefacturând acele chirii, dar ne-am uitat pe termen lung mai degrabă decât pe termen scurt.

Sigur, acum impactul este mai mare decât suma pe care am enunțat-o eu, pentru că, după redeschidere, am venit cu alte măsuri de ajutor, de susținere a chiriașilor, drept pentru care impactul este unul mai mare. Dar a fost unul de scurtă durată”, a conchis șeful Băneasa Shopping City.

În prezent, în mall Băneasa funcționează 200 de magazine, alte 80 sunt în galeria adiacentă și alte 70 sunt afaceri tip chioșc, insulă sau spațiu de prezentare.

Urmărește interviul integral: 


CITEȘTE ȘI:

Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City: Proiectul Băneasa a produs un impact de peste 3 miliarde euro economiei românești

EXCLUSIV VIDEO | Entitățile din cadrul Proiectului BĂNEASA, contribuții la stat de aproape jumătate de miliard de euro în 17 ani

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Emisiunea de la care Rona Hartner credea că i s-a declanșat boala: 'Acolo am slăbit...
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
Vedete care împlinesc 60 de ani, dar nu-și arată vârsta GALERIE FOTO
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Noi detalii în cazul morții lui Beatrice, tânăra ucisă de patronul magazinului la care lucra....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut! Ce a dus la decesul micuței...
Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
Cele mai CIUDATE obiceiuri ale lui Napoleon! Ce FEMEI îi plăceau cel mai mult?
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Ștefan Bănică, moment emoționant pe scenă, alături de fiica lui, Violeta Bănică. Adolescenta și-a acompaniat...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...