După cutremur, japonezii se confruntă cu un fenomen bizar. Ce a apărut pe străzile unui oraș

Publicat: 17 04. 2016, 21:55
Actualizat: 30 08. 2016, 15:53

„Am zărit spuma imediat după cutremur. Întâi am văzut imaginile postate pe Twitter și, dându-mi seama că cele imortalizate erau în apropierea casei mele, am ieșit să arunc o privire la fața locului. Era spumă anti-incendiu. Nu era nimic deosebit”, a relatat Kazuki Nabeta, care locuiește în centrul distriatului din Tenjin.

 

Cu toate acestea, nu este clar de unde a provenit acea spumă, locuitori ai orașului speculând că ar fi apărut în urma exploziei unei conducte.

Bilanțul victimelor a ajuns la 41 de morți și peste 1.500 de răniți, după ce două cutremure de 6,5 grade și 7,3 grade s-au produs la o zi distanță în sudul Japoniei, iar autoritățile ajung cu greu la supraviețuitori pe fondul ploilor intense, a transmis Associated Press, citat de Mediafax.

Regiunea Kumamoto, care s-a aflat aproape de epicenterele celor două cutremure, este cea mai afectată de pe insula Kyushu, din sudul Japoniei. În urma cutremurului de 6,5 grade produs în cursul nopții de joi spre vineri, cel puțin zece persoane au murit.

Circa 20.000 de militari, polițiști și pompieri au fost mobilizați pentru a participa la operațiunile de căutare și salvarea a mii de oameni prinși printre dărâmături.

Potrivit presei japoneze, circa 200.000 de locuințe au rămas fără electricitate, iar 400.000 nu au acces la apă potabilă.

Cel de-al doilea seism a avut loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la ora 01.25 (vineri, ora 19.25, ora României) în regiunea Kumamoto, în sudul Japoniei, la adâncimea de doar 10 kilometri, după ce cu o noapte înainte un prim seism de 6,5 grade s-a produs la o distanță de 18,3 kilometri de oraș, în condițiile în care până vineri dimineață fusese urmat de 130 de replici.

Potrivit Agenției Japoneze de Meteorologie, seismul de vineri noapte de 7,3 grade ar fi principalul cutremur, cel de joi noapte de 6,5 grade fiind un precursor..