După Marea Britanie, Germania intră în alertă din cauza imigranților români

Publicat: 18 07. 2013, 09:17
Actualizat: 05 07. 2016, 21:03

Un raport al Ministerului de Interne din Germania, intrat în posesia Bild și despre care publicația tabloidă susține că este oficial, arată că în ultimii trei ani aproximativ 437.000 de imigranți români și bulgari au venit în Germania. Doar în 2012, 176.000 de imigranți din cele două țări au sosit în Germania, cu 30.000 de mai mulți față de anul precedent.

Raportul arată că, din cauza imigranților români și bulgari, ar putea apărea consecințe în ce privește „pacea socială” și că până acum aceștia au creat fenomene neplăcute în comunitățile unde s-au stabilit.

Printre urmările imigrației din România și Bulgaria, documentul enumeră mai multe efecte: românii și bulgarii ocupă ilegal clădirile degradate sau nelocuite, murdăresc proprietățile unde locuiesc – curți murdare, pubele de gunoi care dau pe dinafară, provoacă plângeri numeroase din cauza zgomotului pe care îl fac dimineața devreme, când se strâng în grupuri mari pe stradă, provoacă neplăceri la școlile unde își înscriu copiii, pentru că aceștia nu vorbesc germană deloc și astfel îngreunează evoluția celorlalți copii.

O altă manifestare promovată în Germania mai ales de românce și bulgăroaice este prostituția.

Cele mai afectate comunități, din cauza românilor și bulgarilor, se află în Duisburg, Dortmund, Berlin, Hanover, Munich, Mannheim, Offenbach și Frankfurt, mai arată raportul citat de Bild.

La 1 ianuarie 2014, restricțiile pe piața muncii din Germania vor fi eliminate pentru români și bulgari, la fel ca în Marea Britanie.

În Marea Britanie, au apărut deja controverse masive pornite chiar din mediul politic și popularizate de presa tabloidă, cu privire la presupusa migrație masivă a românilor și bulgarilor către Marea Britanie.

La un moment dat, a existat chiar o inițiativă lansată în presă de politicienii unui partid conservator, care susținea că Guvernul britanic va lansa o campanie prin care să îi descurajeze pe români și pe bulgari să migreze către Marea Britanie.

În replică, Gândul a lansat campania „Why Don”t You Come Over”, împreună cu GMP Advertising, prin care a ironizat temerile britanicilor și i-a invitat să vină ei în România, dacă țara lor este atât de urâtă pe cât susținea campania anti-imigrație. Campania Gândul a fost preluată pe larg de presa internațională și a ajuns chiar cunoscută în Parlamentul de la Londra.

Șeful Comisiei de Afaceri Interne din Parlamentul britanic, Keith Vaz, a venit chiar la București și a vizitat redacția Gândul, pentru a afla mai multe despre această inițiativă și ce a determinat-o.