Elon Musk declară război gigantului Apple. „Este bătălia pentru viitorul civilizației”

Elon Musk declară război gigantului Apple. „Este bătălia pentru viitorul civilizației”
Elon Musk declară război gigantului Apple. „Este bătălia pentru viitorul civilizației” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 30/11/2022, 10:51

Elon Musk a deschis un nou front de luptă. De data aceasta, cel mai bogat om din lume a declarat război gigantului Apple, pe care îl acuză că practică monopolul de piață și impune cenzura utilizatorilor săi.

Printre altele, Musk remarcă și că „Apple a încetat, în mare parte, să își mai facă publicitate” pe rețeaua de socializare Twitter, recent achiziționată de omul de afaceri.

Musk avertizează: „Dacă pierdem libertatea de exprimare…”

Publicația Business Insider remarcă mesajele postate pe Twitter de miliardarul Elon Musk. Într-unul din ele, acesta se întreabă dacă nu cumva CEO-ul Apple, Tim Cook, „urăște libertatea de exprimare în America”. „Apple a amenințat că va scoate Twitter de pe App Store, dar nu ne zice de ce”, scrie Musk. Proprietarul Twitter susține că acesta este unul dintre motivele pentru care, în ultima vreme, a formulat o serie de critici la adresa companiei Apple.

„Aceasta este o bătălie pentru viitorul civilizației. Dacă pierdem libertatea de exprimare chiar și în America, tot ce ne rămâne este tirania” – Elon Musk

Ca o primă mutare în războiul cu gigantul IT, Elon Musk a decis să elimine taxa de 30% pe care compania Apple o încasa de pe urma vânzărilor efectuate prin platforma App Store. Omul de afaceri a postat pe Twitter o poză cu un semn stradal ce arată două opțiuni: 1. „Plătește 30%” și 2. „Mergi la război”. Mașina lui Musk alege să o ia „pe calea războiului”, după cum remarcă Insider. Mai multe companii din IT au criticat taxa aplicată de Apple, ce în present face obiectul unei dispute în justiție între Epic Games (producătorul popularului joc Fortnite) și gigantul tehnologic.

Pe de altă parte, Insider scrie și că Elon Musk nu este la primul atac lansat împotriva lui Cook. De altfel, în ultima vreme, cel mai bogat om al lumii și-a intensificat disputele cu alți miliardari, printre care Jeff Bezos și Bill Gates.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase